Vodnopóloví veteráni ovládli domáci Anti Kajlich Cup

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. októbra 2016, 13:33
  • Autor:R. Chlpek

Na piešťanskom kúpalisku Eva sa v sobotu 8. októbra uskutočnil 16. ročník medzinárodného vodnopólového turnaja hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup. Domáci veteráni z KVP Kúpele Piešťany prešli suverénne všetkými zápasmi a zaslúžene skončili na prvom mieste.

Okrem KVP Kúpele sa turnaja, ktorý je pomenovaný po piešťanskom vodnopólistovi a majstrovi ČSSR Anti Kajlichovi žijúcom v Austrálii, zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť a Slávia UK Bratislava. Mužstvá odohrali medzi sebou vzájomné zápasy, po ktorých sa vytvorila tabuľka. Tímy, ktoré skončili na prvých dvoch priečkach, sa stretli vo finále a zvyšné dva v zápase o tretie miesto.

Piešťanskí pólisti sa stali zaslúženým víťazom, keď ako jediní vyhrali všetky štyri zápasy. V úvodnom súboji porazili Dynamo Ľvov 8:4, keď po dva góly strelili Stančík, Kolár a Polák, po jednom pridal Adamkovič a R. Berlanský. Druhý zápas proti Slávii UK Bratislava bol veľmi vyrovnaný. Pólisti Kúpeľov v ňom dvakrát otočili vedenie súpera a o ich víťazstve rozhodol šesť sekúnd pred koncom strelou z polovice ihriska Tichov, ktorý bol zároveň autorom troch gólov, jeden pridal Stančík. V stretnutí proti Budapešti si Piešťanci schuti zastrieľali a zvíťazili v pomere 7:3. Góly domácich dali: Adamkovič a Ferančík po dva, Polák, Stančík a Kolár po jednom. Toto víťazstvo zároveň rozhodlo o tom, že piešťanskí vodnopólisti nastúpili vo finále znova proti Bratislave.

Finálový zápas bol opäť veľmi vyrovnaný. Dve minúty pred koncom viedli hráči Kúpeľov 4:2, ale po dvoch zbytočných vylúčeniach Bratislava vyrovnala na 4:4. O víťazovi rozhodli až pokutové hody. Rozhodujúci premenil domáci Ferančík a Piešťanci sa stali víťazmi turnaja.

V stretnutí o tretie miesto hráči Tipo BVSC Budapešť zdolali Dynamo Ľvov 6:5.

Zostava KVP Kúpele: Chlpek – Stančík, Tichov, Polák, M. Petričevič, Adamkovič, Kolár, Ferančík, R. Berlanský, Racík, Mi. Berlanský, Štefka, Kuna

Konečné poradie: 1. KVP Kúpele Piešťany, 2. Slávia UK Bratislava, 3. Tipo BVSC Budapešť, 4. Dynamo Ľvov

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel