Vodnopólové kadetky KVP Kúpele odštartovali novú sezónu bravúrne

  • Vodné pólo / Šport
  • 15. decembra 2016, 08:23
  • Autor:R. Chlpek

Vodnopólové kadetky KVP Kúpele Piešťany otvorili novú sezónu Zimnými Majstrovstvami Slovenska. Turnaj sa uskutočnil v Novákoch a piešťanské vodné pólistky sezónu začali tak, ako predchádzajúcu skončili – víťazstvom vo všetkých zápasoch.

Zverenkyne trénerov Jána Baranoviča a Petra Julínyho postupne vyhrali nad Košicami, Bratislavou i Vrútkami a tešili sa z celkového prvenstva. Šnúru víťazstiev v majstrovských zápasoch v tejto vekovej kategórii natiahli na 15 zápasov.

„Vzhľadom na to, ako sme v prvom zápase vstúpili do turnaja, sme, samozrejme, s celkovým výsledkom nadmieru spokojní. Očakávali sme, že Košice budú dobre organizované a pripravené a budú najťažším súperom. Ich trénerkou sa stala Talianka Cinzia Ragusa, ktorá pôsobila v uplynulej sezóne v našom klube. V zápase sa nám nedarilo, absencia prípravných stretnutí bola zreteľná, šance, ktoré sme si s námahou vypracovali, ostávali nevyužité. Zmazali sme štvorgólové manko (1:5) a v závere sme rozhodli gólom v poslednej sekunde. Dievčatám sme prízvukovali, že ďalej to už môže byť len lepšie, že si treba veriť a naša hra sa zlepšila. S Vrútkami to už bolo to, čo od dievčat očakávame – vysoké tempo, dobrý pohyb a zakončovanie akcií bez zbytočného špekulovania. Sme radi, že aj s omladeným kádrom sa nám darí a naše hráčky stále napredujú,“ zhodnotil účinkovanie piešťanských pólistiek na úvodnom turnaji sezóny tréner J. Baranovič.

Výsledky Piešťaniek:



■ KVP Kúpele – ŠKP Košice 8:7 (1:4, 1:1, 3:1, 3:1)

■ KVP Kúpele – Slávia UK Bratislava 20:5 (8:0, 4:2, 6:1, 2:2)

■ PVK Vrútky – KVP Kúpele 3:16 (0:4, 0:5, 2:3, 1:4)

Zostava KVP Kúpele: Stručková – Doktorová, Budková, Baranovičová, Kozáková, Sedláková, Bojnová, Kolárová, Klampárová, Mešterová, Juricová, Teličiaková, Grežďová


Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 13. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín