Vodnopólové kadetky kráčajú za obhajobou majstrovského titulu

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. februára 2016, 08:58
  • Autor:R. Chlpek

V košickej mestskej plavárni sa v sobotu 6. februára hralo štvrté kolo Národnej ligy SR vo vodnom póle kadetiek – hráčok do 17 rokov. Pólistky KVP Kúpele Piešťany zvíťazili v oboch dueloch, sú naďalej bez prehry a na najlepšej ceste za obhajobou majstrovského titulu. Na čele už majú osembodový náskok pred druhými Košicami.

Výsledky Piešťaniek:



■ KVP Kúpele – PVK Vrútky 19:8 (5:1, 2:2, 5:2, 7:3)
Piešťanské hráčky si už v úvodnej štvrtine vypracovali dostatočný náskok a v ďalšom priebehu zápasu si schuti zastrieľali, vyskúšali rôzne kombinácie a náskok ešte zvýšili.

Góly KVP: Rybanská 8, Juricová 4, Kolárová 3, Kováčiková a Sedláková po 2

■ KVP Kúpele – ŠKP MD Košice 11:6 (2:0, 3:1, 3:2, 3:3)
Košické pólistky vedomé si skutočnosti, že ak chcú reálne pomýšľať na víťazstvo v súťaži, potrebujú v stretnutí vyhrať, začali náporom a snažili sa neustálym pohybom vytvárať si šance. Hráčky Piešťan však pozorne bránili, v útoku využívali príležitosti a postupne zvyšovali svoje vedenie a kontrolovali priebeh zápasu.

Góly KVP: Kováčiková a Rybanská po 3, Juricová a Kolárová po 2, Budková
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Stručková – Kováčiková, Budková, Sedláková, Kolárová, Klampárová, Rybanská, Juricová, Kalužová

Tréner Ján Baranovič zhodnotil výkon hráčok nasledovne: „Víťazstvá nás všetkých tešia. Naším cieľom je však neustále zlepšovať aj našu hru, čo sa nám v zápase v Vrútkami príliš nedarilo. Spravili sme veľa chýb v obrane a stratili veľa lôpt nepresnými nahrávkami. Zvíťazili sme však vďaka spoľahlivému výkonu brankárky a individuálnym schopnostiam našich reprezentantiek. S výkonom dievčat v súboji s Košicami sme boli oveľa spokojnejší. Podali bojovný a zodpovedný výkon. Zápas sa hral vo vysokom tempe, Košičanky chceli veľmi zvíťaziť a bojovali až do záverečného hvizdu. Škoda našich nevyužitých presilových hier, ale nehrali sme v kompletnom zložení, a tak nám niektoré nacvičené signály nevyšli. Verím, že v záverečných kolách súťaže nastúpime v plnej sile a náš výkon bude gradovať.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav