Vodnopólové kadetky ešte neprehrali

  • Vodné pólo / Šport
  • 25. apríla 2018, 18:46
  • Autor:th

V mestskej krytej plavárni v Topoľčanoch sa uskutočnil tretí turnaj národnej ligy kadetiek.

Piešťanské hráčky potvrdili svoje postavenie v tabuľke po prvých dvoch kolách a tromi víťazstvami si udržali neporaziteľnosť v tejto sezóne. Zároveň sa osamostatnili na čele priebežnej tabuľky.
Výsledky Piešťaniek:
KVP Kúpele – PVK Vrúrky 11:10 (4:2, 1:2, 2:3, 4:3)
Góly KVP: Kolárová a Kozáková po 4, Sedláková 2, Grežďová
Piešťanské hráčky začali zápas výborne, dostali sa do trojgólového vedenia. Po dobrom začiatku sa však akoby uspokojili s náskokom a súperky svojou bojovnosťou vyrovnali nielen hru, ale aj výsledok. Od stavu 5:5 si Piešťanky vypracovali vždy len jednogólové vedenie, ktoré Vrútky vyrovnali. Na gól Kozákovej 17 sekúnd pred koncom však už nedokázali odpovedať, a tak sa nakoniec z víťazstva tešili kadetky KVP.
Pirana SC Topoľčany – KVP Kúpele 6:17 (1:4, 3:5, 1:1, 1:7)
Góly KVP: Kozáková 4, Kolárová 3, Hrebíková, Doktorová, Sedláková a Mešterová po 2, Grežďová, Holičová
Aj do druhého zápasu vstúpili mladé vodnopólistky z Piešťan veľmi dobre. Pozorne bránili a rýchle protiútoky s istotou zakončovali gólmi. Hráčky vedomé si svojho vysokého náskoku spravili niekoľko chýb v obrane, čo súper využil, no napriek tomu to jednoznačné víťazstvo Piešťan neohrozilo.
Slávia UK Bratislava – KVP Kúpele 3:16 (1:5, 0:6, 2:0, 0:5)
Góly KVP: Kozáková 6, Kolárová 3, Doktorová 2, Hrebíková, Sedláková, Grežďová, Mešterová, Holičová
Piešťanky mali v celom zápase prevahu, boli kondične i technicky lepšie pripravené a zaslúžene zvíťazili. Dostatok priestoru dostali rovnako ako v zápase s Topoľčanmi hráčky zo striedačky.
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Klampárová – Hrebíková, Doktorová, Grežďová, Kozáková, Sedláková, Kolárová, Holičová, Bojnová, Mešterová
Tréner suverénnych piešťanských vodnopólistiek Ján Baranovič zhodnotil turnaj nasledovne: „Vo všetkých troch zápasoch sme mali hernú prevahu. Kondične sme tiež dominovali. Našou slabinou je však stále premieňanie vypracovaných gólových príležitostí a využívanie presilových hier. Ak sa nám podarí zlepšiť tieto herné činnosti, verím, že dokážeme výraznejším rozdielom zdolať aj Vrútky a Košice. Dievčatá ťažia hlavne zo svojej dobrej kondičnej pripravenosti. Na technike a taktike musíme ešte popracovať, aby sme dokázali nadviazať na úspechy z predchádzajúcich rokov.“
Poradie po 3. kole: 1. KVP Kúpele Piešťany (12 b), 2. PVK Vrútky (10), 3. ŠKP MD Košice (8), 4. Pirana SC Topoľčany (4), 5. Slávia UK Bratislava (2)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj