Vodnopólové juniorky KVP majsterkami Slovenska

  • Vodné pólo / Šport
  • 14. júna 2016, 15:01
  • Autor:th

Záverečné kolo Národnej ligy SR junioriek do 20 rokov vo vodnom póle sa hralo vo Vrútkach. O medailovom umiestnení a takisto o víťazovi súťaže sa rozhodovalo až v záverečných zápasoch. Najlepšiu východiskovú situáciu mali hráčky KVP Kúpele Piešťany, ktoré po troch turnajoch viedli priebežnú tabuľku. Napokon sa tešili z celkového prvenstva.

V tomto ročníku bola súťaž junioriek vyrovnaná a šancu na prvenstvo mali nielen Piešťany, ale aj domáce Vrútky i obhajca prvenstva ŠKP Košice. Zápasy týchto družstiev boli opäť vyrovnané, bojovné a priniesli zaujímavé zápletky s výsledkami, po ktorých sa prvenstva tešili piešťanské juniorky. Druhá priečka patrí Vrútkam a bronzový stupienok obsadili Košičanky.

Výsledky Piešťaniek:



■ Slávia UK Bratislava – KVP Kúpele 3:11 (0:3, 1:2, 1:4, 1:2)
Góly KVP:
Kováčiková 6, Budková 2, Kolárová 2, Baranovičová

■ KVP Kúpele – PVK Vrútky 13:13 (2:1, 3:5, 4:2, 4:5)
Góly KVP: Rybanská 4, Kováčiková 4, Baranovičová 2, Kolárová 2, M. Klampárová

■ ŠKP Košice – KVP Kúpele 8:10
(4:2, 1:2, 1:3, 2:3)
Góly KVP: Baranovičová 3, Kováčiková 3, Kolárová 3, K. Klampárová

Konečné poradie: 1. KVP Kúpele Piešťany (19 b.), 2. PVK Vrútky (16), 3. ŠKP MD Košice (13), 4. Slávia UK Bratislava (0)

O prvý majstrovský titul pre juniorky v histórii piešťanského klubu sa zaslúžili brankárky Petra Stručková a Emi Kissová, hráčky v poli Beáta Kováčiková, Mária Budková, Barbora Baranovičová, Silvia Kozáková, Monika Sedláková, Kristína Klampárová, Tamara Kolárová, Michaela Klampárová, Nataša Rybanská a Laura Juricová. Trénermi družstva boli Ján Baranovič a Peter Julíny.

Ján Baranovič, tréner KVP:
„Záverečný turnaj bol ozajstnou skúškou nášho mladého kolektívu. Choroby a zranenia spôsobili, že sme do Vrútok cestovali s minimálnym počtom zdravých hráčok schopných hrať naplno. Všetka naša snaha sa sústredila na dva úvodné zápasy, po ich úspešnom zvládnutí sme mali šancu rozhodnúť o svojom prvenstve už v sobotu. Vedomí si skutočne veľkej vyrovnanosti troch družstiev sme na turnaj zobrali všetky hráčky, aby v prípade nutnosti napriek chorobe zasiahli do hry. Po úvodnom ‘povinnom‘ víťazstve nad Bratislavou sa o majstrovi rozhodovalo v súboji s Vrútkami. Začali sme ho dobre, ale prevahu v úvode sme nepremenili na vytvorenie výraznejšieho náskoku, čo domáce hráčky podporované divákmi v ďalšom priebehu využili na obrat skóre vo svoj prospech. V tretej štvrtine sme sa dostali do nádejného dvojgólového vedenia, ale Vrútky to nevzdali a šnúrou piatich gólov otočili stav na 13:10 vo svoj prospech. Do konca zápasu chýbali dve a pol minúty, keď naše hráčky z presilovky znížili a zmobilizovali všetky sily k obratu. Strelili ešte dva góly a konečná remíza 13:13 znamenala celkové víťazstvo. Sme naozaj hrdí na naše družstvo, v rozhodujúcich chvíľach sa hráčky zomkli a spoločne bojovali o víťazstvo. Dokázali zužitkovať hodiny tréningu a radosť a šťastie , ktoré sme na ich tvárach videli po konečnom hvizde rozhodcu, je pre nás najväčšou odmenou.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel