Vodnopólisti vstúpili do extraligovej nadstavby dvomi víťazstvami

  • Vodné pólo / Šport
  • 5. apríla 2017, 10:05
  • Autor:th

Vodnopólisti KVP Kúpele Piešťany v základnej časti extraligy obsadili konečnú siedmu priečku a v súťaži pokračujú v skupine o 5.-8. priečku. Piešťancom úvodné dva zápasy vyšli na výbornú, keď zdolali Žilinu aj Topoľčany.

Nadstavba odštartovala 18. marca zápasom proti Žiline v nováckom bazéne. Domácim družstvom boli Žilinčania, ktorí mali v prvej polovici stretnutia miernu prevahu a viedli po druhej štvrtine 4:3. Družstvo KVP postupne preberalo iniciatívu a počas tretej štvrtiny stav otočili vo svoj prospech, v poslednej časti hry kontrolovali mierny náskok a nakoniec sa radovali z víťazstva.

Druhé stretnutie odohrali pólisti KVP 25. marca v topoľčianskom bazéne, kde zvyknú domáci potrápiť každého. Začiatok bol podobný ako so Žilinou, keď na ukazovateli skóre svietil nerozhodný stav 3:3. Druhá polovica bola opäť v podaní Piešťancov lepšia, postupne zvyšovali náskok, hlavne počas poslednej štvrtiny, a zaslúžene zvíťazili 9:5.

„Cieľom v nadstavbe je posunúť sa v tabuľke vyššie ako po základnej časti a zabojovať o celkové piate miesto, čím by sme obhájili naše postavenie zo Slovenského pohára. Mladý tím má na to všetky predpoklady, veď sú to vekom takmer všetci ešte juniori a kadeti, dokonca nastupujú i hráči z družstva starších žiakov. Je to veľkým prísľubom do nasledujúcich ročníkov, čoho potvrdením je i priebežná druhá priečka v juniorskej lige,“ povedal Róbert Chlpek z KVP Kúpele.

Výsledky v nadstavbe:


■ VK Žraloci Žilina – KVP Kúpele Piešťany 7:9 (0:0, 4:3, 2:4, 1:2)
Góly KVP: J. Berlanský, Kozmér, Baranovič a Filo po 2, Pieter 1

■ Pirana SC Topoľčany – KVP Kúpele Piešťany 5:9
(1:1, 2:2, 1:2, 1:4)
Góly KVP: J. Berlanský 3, Filo a Pieter po 2, Stančík a Baranovič po 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany:
Klampár, Stančík, Holič, Polák, Bebjak, N. Kozmér, J. Berlanský, Baranovič, Venény, Filo, Pieter, Kozák, A. Berlanský, Adamkovič

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav