Vodnopólisti na domácom Anti Kajlich Cupe druhí

  • Vodné pólo / Šport
  • 13. októbra 2015, 15:53
  • Autor:R. Chlpek

Už 14. ročník medzinárodného vodnopólového turnaja hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup sa uskutočnil v sobotu 3. októbra na piešťanskom kúpalisku Eva. Víťazom sa zaslúžene stalo mužstvo z Budapešti, ktoré ako jediné na turnaji neprehralo ani jeden zápas. Klub vodného póla Kúpele Piešťany sa nedal zahanbiť a skončil na výbornom druhom mieste.

Turnaj dostal meno po piešťanskom vodnopólistovi a majstrovi ČSSR Anti Kajlichovi, momentálne žijúcom v Austrálii. Okrem domáceho družstva sa podujatia zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť, chorvátsky VK Omiš a Slávia UK Bratislava.
Piešťanskí pólisti sa na turnaji postupne zlepšovali. V zápase s Budapešťou prehrávali už 2:6, ale dotiahli vedenie súpera a v poslednej minúte gólom Tichova vyrovnali na konečných 7:7. Góly za KVP dali Tichov a Ferančík po 2, Kolár, Adamkovič a Polák.
V stretnutí proti Dynamu Ľvov bol päť minút pred koncom nerozhodný stav 3:3. Ukrajinskí hráči potom zvýšili na 5:3, Polák dvadsať sekúnd pred koncom už len skorigoval a Piešťany prehrali tesne 4:5. Okrem neho strelecky uspeli Ma. Berlanský, ktorý dal dva góly, a Ferančík.
Domácim pólistom nevyšiel proti Omišu úvod zápasu a v 8. min prehrávali 1:3. Potom však gólmi Petričeviča, Repáša a Ferančíka otočili stav na 4:3. Omiš ešte vyrovnal na 4:4, no víťazný gól Kúpeľov strelil Adamkovič. Okrem neho skórovali Tichov, M. Petričevič, Ferančík a Repáš.
Ak chceli piešťanskí pólisti skončiť na turnaji v prvej trojke, museli zvíťaziť v poslednom súboji s Bratislavou. Hráči KVP nenechali nič na náhodu, svojho súpera rozstrieľali v pomere 9:3 a obsadili celkové druhé miesto. Trikrát sa presadil Tichov, dvakrát Ferančík s M. Petričevič a po jednom góle pridali Polák a R. Berlanský.
Zostava KVP Kúpele: Boba – Chlpek, Polák, M. Petričevič, Tichov, Adamkovič, Brna, Repáš, R. Berlanský, Racík, Ferančík, Ma. Berlanský, Reichel, Mi. Berlanský, Štefka, Kolár
Výsledky ostatných zápasov: Omiš – Ľvov 5:5, Bratislava – Omiš 8:5, Budapešť – Bratislava 6:4, Budapešť – Ľvov 5:4, Budapešť – Omiš 5:5, Bratislava – Ľvov 9:4

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 13. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel