Vodnopólisti KVP doma bez bodu, celkovo skončili štvrtí

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. októbra 2014, 08:19
  • Autor:R. Chlpek

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany usporiadali na kúpalisku Eva v dňoch 27.-28. septembra posledný, piaty extraligový turnaj skupiny B. Výsledky Piešťancov už nič nemohli zmeniť na tom, že skončia na štvrtom mieste pred Vrútkami, ktoré na turnaji pauzovali. Naopak, mužstvá KVP Komárno, Pirana SC Topoľčany a KPŠ Nereus Žilina bojovali o dve postupové miesta do extraligovej skupiny A.

V úvodnom zápase proti Komárnu boli hráči Kúpeľov vyrovnaným súperom len v prvej a poslednej štvrtine. Piešťany v 2. minúte vyhrávali po góle J. Berlanského 1:0, ale Komárno do konca prvej štvrtiny otočilo na 1:2. Druhú a tretiu časť vyhrali Komárňanci 3:1 a 4:1 a do poslednej štvrtiny nastupovali za stavu 9:3 vo svoj prospech. Posledná perióda sa skončila remízou 2:2 a celkovo Komárno zvíťazilo 11:5. Góly KVP: Vlachynský 2, J. Berlanský, Ferančík, Pieter.
V druhom zápase mali piešťanskí pólisti za súpera hráčov Topoľčian, ktorým podľahli 8:15. Vyrovnané boli opäť prvá a posledná štvrtina, ktoré hráči KVP prehrali 2:3 a 3:4. Vo zvyšných dvoch dominovali hráči Topoľčian. Strelecky sa presadil Jakub Berlanský, ktorý dal štyri góly, po dva pridali Polák a Pieter.
V poslednom stretnutí na turnaji proti Žiline podali piešťanskí pólisti najlepší výkon. Po dvoch štvrtinách bol stav 6:5 v prospech Žiliny a obidve mužstvá sa striedali vo vedení. Hráčov KVP môže mrzieť tretia štvrtina, ktorú prehrali 0:4, hlavne 17.-18. minúta, keď v rozmedzí 80 sekúnd dostali tri góly. Posledná časť sa skončila nerozhodne 2:2. Celkovo Piešťany prehrali 7:12. Góly KVP: Pieter 2, Ferančík, Vlachynský, J. Berlanský, Polák, Filo.
Zostava KVP: Klampár – J. Berlanský, Polák, Filo, Žák, M. Berlanský, Baranovič, Haberern, Ferančík, Vlachynský, Pieter, Adamkovič
Do extraligy mužov skupiny A vo vodnom póle postúpila Žilina a Topoľčany.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 7. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel