V domácej vode bez prehry

  • Vodné pólo / Šport
  • 13. apríla 2018, 08:11
  • Autor:jb, th

Počas uplynulého víkendu sa na piešťanskom kúpalisku Eva uskutočnil tretí turnaj vodnopólovej prvej ligy žien. Pólistky KVP Kúpele najprv v piatok absolvovali dohrávku druhého kola s hráčkami PVK Vrútky. Počas víkendu sa odohralo kompletné tretie kolo, v ktorom Piešťanky nenašli premožiteľa.

Výsledky Piešťaniek:
PVK Vrútky – KVP Kúpele 7:15 (2:5, 2:3, 1:4, 2:3)
Góly KVP: Kolárová 4, Sedláková 3, Baranovičová a Kissová po 2, Doktorová, Halocká, Bojnová, Rusznáková
Dohrávka zápasu s Vrútkami bola od úvodných minút v réžii piešťanských pólistiek, ktoré hrali koncentrovane a po rýchlych protiútokoch sa presadzovali pred bránou súperiek. Príležitosť zahrať si dostali aj hráčky zo striedačky a o víťazovi stretnutia nebolo pochýb.
KVP Kúpele – Pirana SC Topoľčany 16:3 (6:1, 2:1, 4:1, 4:0)
Góly KVP: Baranovičová 4, Halocká, Kolárová a Rusznáková po 3, Sedláková 2, Kissová
Hráčky KVP Kúpele predčili súperky v plaveckej pripravenosti – boli rýchlejšie a silnejšie v osobných súbojoch, vypracovali si dostatok príležitostí a zaslúžene zvíťazili.
Olympia ŠG Košice – KVP Kúpele 7:7 (2:1, 2:2, 1:1, 2:3)
Góly KVP: Kolárová 3, Baranovičová, Sedláková, Halocká, Kissová
Zlepšujúcu sa výkonnosť potvrdili Piešťanky aj v stretnutí proti lídrovi súťaže z Košíc. Odohrali dobrý zápas, vyrovnali sa starším a skúsenejším súperkám po fyzickej stránke a presvedčili sa, že ak podajú koncentrovaný výkon a dodržia taktické pokyny, môžu byť úspešné aj proti favoritovi. Len nepremenené šance, ktorých si hráčky piešťanského klubu vypracovali viac ako súperky, a tiež nepremenený pokutový hod zachránili Košičanky od prvej prehry v prebiehajúcom súťažnom ročníku.
KVP Kúpele – PVK Vrútky 11:5 (5:1, 1:1, 3:1, 2:2)
Góly KVP: Kolárová 5, Baranovičová 2, Sedláková, Halocká, Klampárová, Kissová
V druhom súboji s Vrútkami mali Piešťanky výborný vstup do zápasu, vypracovali si dostatočný náskok a príležitosť dostali opäť hráčky zo striedačky, ktoré takto získavajú skúsenosti v ženskej súťaži.
„Naše hráčky podali v zápasoch dobré výkony. Teší nás, že sme dokázali zobrať bod majstrovským Košiciam. Dievčatá sa presvedčili, že netreba mať priveľký rešpekt pred skúsenejšími hráčkami, že ak budú mať dostatok sebavedomia, tak sa im tréningovú drinu podarí v zápasoch zužitkovať. Sme radi, že s Vrútkami a Topoľčanmi sme mali dobrý vstup do zápasov, a tak mali možnosť zasiahnuť do hry všetky hráčky. Upevnili sme si druhú priečku, čo je pre naše mladé družstvo zatiaľ veľmi pekný výsledok. Veríme, že dobrú výkonnosť si udržíme aj v juniorskej súťaži, kde sa nám s Košičankami darí držať krok, čo sa týka získaných bodov,“ uviedol tréner KVP Ján Baranovič.
Zostava KVP Kúpele: Stručková – Doktorová, Baranovičová, Sedláková, Halocká, Kolárová, Klampárová, Bojnová, Rusznáková, Kissová
Ostatné výsledky: Pirana SC Topoľčany – PVK Vrútky 12:12, PVK Vrútky – Olympia ŠG Košice 4:17, Olympia ŠG Košice – Pirana SC Topoľčany 20:6
Poradie prvej ligy po troch kolách: 1. Olympia ŠG Košice (17 b), 2. KVP Kúpele Piešťany (11), 3. ŠKP MD Košice (7), 4. PVK Vrútky (1)
Štvrté kolo organizuje v dňoch 12.-13. mája klub Olympia ŠG Košice.

Vodnopólové kadetky Kúpeľov vstúpili do súťaže víťazne


V Košiciach sa pred veľkonočnými sviatkami uskutočnil ďalší turnaj národnej ligy kadetiek. Pre vodné pólistky KVP Kúpele Piešťany súťaž týmto kolom len začala, pretože v úvodnom kole v Bratislave pauzovali.
Hráčky KVP Kúpele cestovali na východ republiky s odhodlaním potvrdiť svoje postavenie v tejto kategórii, keď zvíťazili na novembrových Zimných majstrovstvách SR.
Výsledky Piešťaniek:
KVP Kúpele – ŠKP Modrí Draci Košice 12:11 (3:4, 2:1, 4:2, 3:4)
Góly KVP: Kozáková 6, Kolárová 3, Hrebíková, Grežďová a Sedláková po 1
V úvodnom zápase žreb prisúdil piešťanským pólistkám papierovo najkvalitnejšieho súpera. Zápas bol vyrovnaný, hráčky sa pozorne strážili a v prvej štvrtine striedali vo vedení. V druhej polovici zápasu mali navrch Piešťanky a vypracovali si trojgólové vedenie. Dve minúty pred koncom však Košičanky stav vyrovnali a o víťazstve KVP rozhodla dve sekundy pred záverečnou sirénou úspešnou strelou Kolárová.
Slávia UK Bratislava – KVP Kúpele 11:18 (1:5, 3:3, 2:5, 5:5)
Góly KVP: Kozáková a Kolárová po 4, Hrebíková, Doktorová, Sedláková a Klampárová po 2, Bojnová a Mešterová po 1
Do druhého stretnutia vstúpili mladé vodnopólistky z Piešťan veľmi dobre. Pozorne bránili a rýchle protiútoky s istotou zakončovali gólmi. Po štyroch minútach bolo 0:4 a vyzeralo to na veľký debakel Bratislavčaniek. Hráčky KVP sa však rýchlo uspokojili a začali robiť chyby v obrane. Súperky to využili, hru vyrovnali a začali sa presadzovať aj strelecky. Do hernej pohody z úvodu zápasu sa už hráčky nedostali, avšak víťazstvo si nenechali zobrať.
KVP Kúpele – Pirana SC Topoľčany 13:3 (3:1, 4:2, 4:0, 2:0)
Góly KVP: Kolárová 5, Hrebíková 3, Sedláková 2, Doktorová, Kozáková a Bojnová po 1
Piešťanky mali v celom zápase s Topoľčanmi prevahu, ktorú však nedokázali gólovo ešte viac zúročiť. Veľa pekných akcií ľahkovážne nezakončili gólmi, čo zachránilo topoľčianske hráčky od ešte vyššej prehry.
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Klampárová – Hrebíková, Doktorová, Grežďová, Kozáková, Sedláková, Kolárová, Holičová, Bojnová, Mešterová
„Na východ Slovenska sme z dôvodu chorôb a zranení necestovali v kompletnej zostave, preto sme s výsledkami, ktoré sme dosiahli, spokojní. Naša hra však tentoraz mala veľa nedostatkov. Dievčatá sa dopúšťali individuálnych chýb a nedokázali dodržiavať taktické pokyny, ktoré pred zápasmi alebo počas nich dostali. Spolu s kolegom Julínym však vysoko hodnotíme bojovnosť a nasadenie v dôležitých momentoch a skutočnosť, že predviedli niekoľko veľmi pekných kombinácií pred bránou súperiek,“ skonštatoval tréner piešťanských vodnopólistiek Ján Baranovič.
Poradie po 2. kole: 1. ŠKP MD Košice (8 b), 2.-3. PVK Vrútky a KVP Kúpele Piešťany (po 6 b), 4.-5. Pirana SC Topoľčany a Slávia UK Bratislava (po 2 b)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava