Pólisti v reprezentácii

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. októbra 2017, 14:04
  • Autor:th/jb

Počas letných mesiacov, v čase, keď majú domáce vodnopólové súťaže prestávku, majú svoj program reprezentačné družstvá. Klub KVP Kúpele Piešťany mal zastúpenie vo všetkých reprezentačných výberoch, ktoré sa predstavili na medzinárodných podujatiach.

V najmladšej mužskej kategórii, medzi chlapcami do 15 rokov, bola vo výbere Slovenska štartujúcom v Belehrade na Memoriáli Darka Čukiča štvorica Piešťancov – Adam Berlanský, Artur Kolárik, Ľuboš Venény a Jakub Holič.
Na turnaji, ktorý je označovaný za malé majstrovstvá sveta, obsadilo Slovensko siedme miesto. V zápasoch so Srbskom, USA, Holandskom, Moldavskom a Austráliou získali naši odchovanci nové skúsenosti a motiváciu do tréningu.
Vo vekovej kategórii do 17 rokov, ktorá sa zúčastnila majstrovstiev Európy na Malte, malo piešťanské vodné pólo tiež zástupcu. Norbert Kozmér je stabilnou súčasťou tohto výberu, ale ani jeho góly nepomohli k lepšiemu ako 15. miestu.
Dievčatá mali počas leta tiež bohatý program. Reprezentácia Slovenska do 17 rokov štartovala na majstrovstvách Európy v srbskom Novom Sade. Umiestnila sa na deviatom mieste a z piešťanských hráčok štartovali Petra Stručková, Tamara Kolárová a Barbora Baranovičová. Všetky patrili k oporám družstva.
Dobré výkony zabezpečili hráčkam Kolárovej a Baranovičovej aj účasť na septembrových majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktoré organizovalo grécke mesto Volos. Zápasy s Kanadou, Talianskom, Srbskom, Chorvátskom a Japonskom boli vo vynikajúcej vodnopólovej atmosfére pre dievčatá veľkým zážitkom.
Piešťanské vodné pólo malo zastúpenie aj v seniorskej kategórii. V reprezentačnom výbere žien, ktorý štartoval v kvalifikácii na budúcoročné majstrovstvá Európy v Barcelone, bola Barbora Baranovičová.
Slovenky vyhrali kvalifikačnú skupinu a piešťanská hráčka svojimi výkonmi výrazne k tomuto úspechu prispela, keď bola s 15 gólmi najlepšou strelkyňou družstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela