Pólisti KVP z troch zápasov s jedným víťazstvom

  • Vodné pólo / Šport
  • 13. mája 2015, 10:56
  • Autor:R. Chlpek

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany odohrali v priebehu dvoch týždňov tri extraligové zápasy skupiny „B“. Najskôr prehrali 4:17 v Žiline, potom doma 5:12 s Topoľčanmi a naposledy zvíťazili nad Vrútkami 12:6.

■ KPŠ Nereus Žilina – KVP Kúpele 17:4
V žilinskej plavárni odohrali 25. apríla Piešťanci zápas piateho kola proti domácemu KPŠ Nereus. Stretnutie sa im vôbec nevydarilo. So súperom držali krok len v úvodnej štvrtine, ktorú prehrali 0:2. Prvý gól Piešťan strelil Pieter až v 15. min. Skóre po dvoch štvrtinách bolo 7:1 v prospech Žiliny. Domáci svoj náskok v ďalších štvrtinách ešte zvýšili na konečných 17:4. Za Piešťany strelil dva góly Filo a po jednom Ferančík a Pieter. Podľa slov trénera Martina Berlanského sa hráčom vôbec nedarilo využívať presilové hry a nehrali aktívne.
Zostava KVP: Klampár – Stančík, Polák, Kuna, Žák, J. Berlanský, Baranovič, Filo, Ferančík, Pieter, Adamkovič, Kalnický, Mladý, Mi. Berlanský
■  KVP Kúpele – Pirana SC Topoľčany 5:12
Až v šiestom kole, ktoré sa hralo 1. mája, mali pólisti Kúpeľov prvýkrát v tomto roku výhodu domáceho prostredia. Na kúpaliska Eva boli ich súperom hráči Pirana SC Topoľčany. V 9. min vyhrávali Topoľčany už 4:0, ale Jakub Berlanský v rozpätí troch minút znížil na rozdiel dvoch gólov. Potom však Topoľčanci v tretej štvrtine sériou piatich gólov otočili stav na 9:2. Posledná štvrtina sa skončila nerozhodne 3:3. Celkovo pólisti KVP Kúpele prehrali 5:12. Po dva góly dali Polák a J. Berlanský, jeden pridal R. Kozmér.
V zápase nehral Stančík a namiesto Žáka a Mladého hrali bratia Norbert a Róbert Kozmérovci.
■ KVP Kúpele – PVK Vrútky 12:6
Počas uplynulej soboty privítali hráči KVP doma družstvo PVK Vrútky, ktorý v súťaži nezískal zatiaľ žiadny bod. Piešťanskí hráči vyhrávali v polovici druhej štvrtiny už 5:1, ale Vrútočania do konca druhej časti znížili na 3:5. Hráči Kúpeľov boli celý zápas lepší, vyhrali tretiu aj štvrtú štvrtinu a celkovo zvíťazili 12:6. Strelecky sa darilo Ferančíkovi, ktorý bol autorom štyroch gólov, tri pridal J. Berlanský, dva Pieter a po jednom Baranovič, Filo a Adamkovič.
Zostava KVP: Klampár – Stančík, Kalnický, Žák, J. Berlanský, Baranovič, Filo, Ferančík, Pieter, Adamkovič

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav