Piešťanské vodnopólistky v Prahe medzi olympijskými nádejami

  • Vodné pólo / Šport
  • 29. júla 2015, 09:53
  • Autor:th/jb

Reprezentačné družstvo vodných pólistiek Slovenska do 15 rokov sa v dňoch 10.-12. júla predstavilo na turnaji olympijských nádejí v Prahe. V plaveckom komplexe v Podolí boli ich súperkami výbery z Čiech, Nemecka a Maďarska. V družstve vedenom piešťanským trénerom Jánom Baranovičom sa z piešťanských hráčok predstavili Nataša Rybanská a Barbora Baranovičová, ku ktorým sa pridali nádejné mladšie hráčky Tamara Kolárová, Mária Budková, Monika Sedláková a Emi Kissová.

Slovenky vyhrali v úvode turnaja nad majstrom Nemecka SC Chemnitz 16:10. V zápase sa strelecky presadili aj Piešťanky (Rybanská 3, Baranovičová 2, Kolárová). Český výber porazili slovenské reprezentantky 10:7, keď trikrát bola strelecky úspešná Baranovičová a raz Rybanská. V súboji o prvenstvo Slovenky podľahli Maďarsku 6:11 (Rybanská 2). Priebeh zápasu bol vyrovnaný, ale maďarské hráčky dokázali na rozdiel od Sloveniek svoje šance na strelenie gólov využiť. Slovenským pólistkám sa nedarilo skórovať ani v situáciách, keď boli sami pred súperovou brankárkou, ani z presilových hier.
J. Baranovič, tréner reprezentácie: „Účasť na turnaji nadväzovala na dva výcvikové tábory tohto výberu v Novákoch. Odštartovali sme prípravu hráčok, ktoré by mali Slovensko reprezentovať ma majstrovstvách Európy kadetiek v roku 2017. Vďaka ôsmemu miestu na Európskych hrách v Baku by sme nemali hrať kvalifikáciu, a máme tak čas pripravovať družstvo a postupnou konfrontáciou so súperkami zlepšovať kvalitu našej hry. V Piešťanoch je viacero talentovaných hráčok, ktoré by pri poctivom tréningu vo výbere Slovenska nemali chýbať. Zápas s Maďarkami nám ukázal, kde sú naše slabiny v konfrontácii so súperom z najužšej európskej, respektíve svetovej špičky.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 28. júla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava