Piešťanské vodnopólistky si udržali neporaziteľnosť

  • Vodné pólo / Šport
  • 31. marca 2016, 08:52
  • Autor:th

Bratislavská plaváreň Pasienky bola dejiskom druhého kola prvoligovej súťaže žien vo vodnom póle. Hráčky KVP Kúpele Piešťany zvíťazili vo všetkých troch zápasoch a naďalej si v tomto ročníku súťaže udržali neporaziteľnosť. Na rozdiel od prvého kola, kde svoje súperky jednoznačne predčili, boli súboje druhého kola vyrovnanejšie.

■ KVP Kúpele Piešťany – Pirana SC Topoľčany 14:10 (1:3, 5:3, 3:1, 5:3)

Góly KVP: Rybanská 4, Stankovianska 3, Kováčiková a J. Pažická po 2, Baranovičová, Ragusa a M. Klampárová po 1

V úvodnom dueli s Topoľčanmi hráčkam Piešťan nevyšiel úvod. Tesná osobná obrana súperiek a efektívna streľba znamenala ich vedenie 3:0 a neskôr 5:2. Do polovice zápasu však piešťanské hráčky vyrovnali hru i stav skóre a postupne sa začali presadzovať hlavne vďaka lepšej kondičnej pripravenosti. V záverečnej štvrtine si vytvorili päťgólový náskok, ktorý súperky v závere skorigovali na konečných 10:14. „Hráčky Topoľčian nás v úvode prekvapili tvrdou osobnou, miestami až agresívnou obranou, proti ktorej sme sa nevedeli presadiť. Nedarilo sa nám skórovať ani z presilových hier. Hráčkam sme však aj za nepriaznivého stavu pripomínali, aby sa nezľakli, nespanikárili a hrali stále našu hru založenú na rýchlom prechode do útoku a po strate lopty rýchlom návrate do zónovej obrany. Taktické pokyny dodržali a druhá polovica zápasu vyznela jednoznačne v náš prospech,“ zhodnotil stretnutie Ján Baranovič, tréner KVP Kúpele.


■ KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 11:10
(4:1, 4:2, 1:2, 2:5)

Góly KVP: Rybanská a Stankovianska po 3, S. Pažická a Baranovičová po 2, Galová 1

Duel s domácou Sláviou UK mal na rozdiel od zápasu s Topoľčanmi úplne iný priebeh. Rýchle protiútoky a presné zakončenie znamenali od úvodných minút jasnú dominanciu piešťanského tímu. Na začiatku tretej štvrtiny bol stav 9:3 a vyzeralo to na exhibíciu pólistiek KVP. Bratislavčanky však v záverečnej štvrtine znížili na 7:11 a v predposlednej minúte po zlých nahrávkach piešťanských hráčok strelili tri góly a záver zdramatizovali. „Po prestriedaní zostavy v tretej štvrtine sme nedokázali udržať vysoké tempo hry, súperkám sa podarilo využiť každú našu chybu na strelenie gólu. Domácim hráčkam išlo o veľa, veď v prípade víťazstva sa nám mohli bodovo vyrovnať na čele tabuľky a zdramatizovať ďalšie stretnutia o ligové prvenstvo,“ uviedol tréner Piešťaniek.

■ KVP Kúpele Piešťany – Česká republika U19 12:4 (2:1, 4:2, 3:1, 3:0)

Góly KVP: Kováčiková a J. Pažická po 3, Baranovičová 2, Rybanská, Stankovianska, Ragusa a Galová po 1

V záverečnom súboji druhého kola súťaže Piešťanky vyhrali nad českou juniorskou reprezentáciou po dobrom výkone jednoznačne 12:4. „Dobrá hra v obrane a spoľahlivý výkon brankárky znamenali základ nášho úspechu. Viac priestoru dostali striedajúce hráčky, ktoré svoju šancu využili a podali dobré výkony,“ konštatoval J. Baranovič.

Zostava KVP Kúpele: Stehlíková, Stručková – Kováčiková, Šoltýsová, Baranovičová, Stankovianska, S. Pažická, Ragusa, J. Pažická, M. Klampárová, Rybanská, Galová, Hanusová, Kačková

Vystúpenie hráčok KVP v druhom kole zhodnotil J. Baranovič: „Po našich hladkých a jednoznačných víťazstvách v prvom kole sa súperky na nás pripravili dôslednejšie. Na úroveň zápasov to malo pozitívny vplyv. Videli sme dramatické súboje a som rád, že sme úspešne zvládli aj momenty, keď nie všetko v našej hre fungovalo podľa našich predstáv. Máme ešte rezervy, hlavne v práci s nohami, avšak plytká voda v bazénoch, kde trénujeme (hotel Sĺňava a školský bazén v Novom Meste nad Váhom), je veľkou prekážkou v tréningovom procese. Ostáva veriť, že ak v Piešťanoch postavia nový bazén, bude mať potrebnú hĺbku aj pre vodné pólo – nie iba 160 centimetrov – a bude možné riadne trénovať a hrať.“

Tabuľka prvej ligy žien po 2. kole:


1. KVP Kúpele Piešťany 6 6 0 0 86:46 12
2. Slávia UK Bratislava 6 4 0 2 67:52 8
3. Pirana SC Topoľčany 6 1 1 4 52:75 3
4. Česká Republika U19 6 0 1 5 42:74 1

Tretie kolo súťaže organizuje KVP Kúpele v dňoch 16.-17. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín