Piešťanci spoznávali aj krásy exotickej krajiny

  • Vodné pólo / Šport
  • 20. januára 2016, 09:47
  • Autor:jb/th

Zástavka piešťanskej výpravy v Singapure mala za cieľ na jednej strane oplatiť vodným pólistom ich pobyt v Piešťanoch z roku 2013, zároveň spoznať tento malý ostrovný štát s veľkými hospodárskymi a kultúrnymi úspechmi.

Singapur leží na polostrove, ktorý je najjužnejším miestom ázijského kontinentu. Je to najrušnejší prístav na svete, sú tam druhé najväčšie ropné rafinérie na svete, je to významné finančné centrum. Na malej ploche sa miešajú rôzne kultúry. Piešťanci navštívili najmodernejšie obchodné centrá s obrovskými mrakodrapmi, ale aj pôvodné štvrte Little India a Chinatown. Tiež si pozreli moderné záhrady Gardens by the Bay s obrovskými umelými stromami, známu vyhliadkou Sands Sky Park, kde sa ľudia vo výške 200 metrov nad morom kúpu v bazéne, výletný ostrov Sentosa s obrovským podmorským akváriom, delfináriom a mnohými ďalšími atrakciami.

„Mali sme možnosť trénovať a hrať v krásnom športovom komplexe s dvomi bazénmi. Jeden je určený na vodné pólo a skoky do vody a druhý na plávanie a vodné pólo. V dopoludňajších hodinách slúžil komplex len pre nás a v jednom bazéne trénovali chlapci s výberom Singapuru do 23 rokov a v druhom dievčatá s miestnou ženskou reprezentáciou. Vo večerných hodinách sme hrávali zápasy,“ povedal Ján Baranovič, tréner KVP Kúpele Piešťany.

Pólisti Piešťan pred známym komplexom Sand Sky Park v Singapure.

V Singapure sa hralo rovnako ako v Európe, teda brankár a šesť hráčov základnej zostavy. Dievčatá v oboch zápasoch zdolali reprezentáciu Singapuru a odniesli si cenné skúsenosti, pretože ázijské hráčky boli silné v osobných súbojoch, nestačili však po taktickej a kondičnej stránke.

■ KVP – Singapur 18:9 (Baranovičová 5, Stankovianska 4, Sedláková 3, Junasová 2, Kolárová 1, Kováčiková 1, Klampárová 1, Rusznáková 1)

■ KVP – Singapur 18:13
(Baranovičová 6, Sedláková 3, Stankovianska 2, Rusznáková 2, Pažická 2, Junasová 1, Kolárová 1, Kováčiková 1)
Piešťanskí kadeti sa so súperom zo Singapuru o víťazstvá podelili. V prvom stretnutí jasne dominovali, ale o deň neskôr sa prejavila únava z celodenného programu a súper v závere otočil vývoj zápasu.

■ KVP – Singapur U23 13:4
(Pieter 4, J. Berlanský 3, Sedlák 3, Filo 2, N. Kozmér 1)

■ KVP – Singapur U23 10:11 (Filo 3, Pieter 2, Kálnický 2, Sedlák 1, J. Berlanský 1, Horvát 1)

Hráči a hráčky KVP Kúpele úspešne reprezentovali piešťanský šport a funkcionári zo Singapuru by radi privítali ďalšiu vzájomnú spoluprácu. Najbližšie by sa žiaci zo Singapuru mali objaviť v lete na turnaji na kúpalisku Eva a výjazd Piešťancov do tejto exotickej krajiny je len otázkou financií. Pozvánku na turnaj už klub dostal.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 19. januára.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel