Nedokonali víťazný hetrik

  • Vodné pólo / Šport
  • 22. marca 2018, 07:58
  • Autor:Jana Kolářová

Počas druhého marcového víkendu sa v nemeckom meste Chemnitz konal tretí ročník tradičného dievčenského vodnopólového turnaja Delfina Deutschland Cup 2018. Jeho súčasťou je aj klub vodného póla KVP Kúpele Piešťany, ktorý sa zúčastnil všetkých troch ročníkov.

Tento rok sa tohto významného mládežníckeho turnaja (U16, nar. 2002 a mladšie) okrem domáceho tímu SCC Chemnitz, ktorého hráčky patria k špičke v Nemecku, a tímu KVP Kúpele zúčastnili ešte reprezentácia Českej republiky, SSV Esslingen a výber spolkovej krajiny Severné Porýnie – Westfálsko (NRW).
Piešťanské vodné pólistky majú na tento turnaj tie najlepšie spomienky, keď prvé dva ročníky suverénne vyhrali. S podobnými ambíciami preto cestovali do Nemecka aj tento rok. V prvom stretnutí v sobotu dopoludnia nastúpili proti českej reprezentácii, ktorú vodnopólové nádeje KVP vôbec nešetrili a vyhrali celkom suverénne 20:2.
V ďalšom zápase v sobotu podvečer nastúpili proti silnejšiemu súperovi, výberu spolkovej krajiny NRW, ktorý bol zložený z hráčok viacerých klubov v tomto nemeckom regióne. Súper vyrukoval proti hráčkam KVP fyzickou a agresívnou hrou, miestami hraničiacou s pravidlami fair-play.
Zo začiatku sa piešťanské pólistky len ťažko vyrovnávali s tvrdou hrou súperiek, no ešte v priebehu prvej štvrtiny postupne prevzali kontrolu nad zápasom. V ďalších štvrtinách už súpera prevýšili hlavne po plaveckej stránke a zápas dotiahli do úspešného konca, keď zvíťazili jednoznačne 15:5.
V nedeľu ráno nastúpili Piešťany proti hráčkam z Esslingenu, súperovi, ktorý im tiež nerobil žiadne problémy, a zápas vyhrali v pomere 12:3. Príležitosť dostala hlavne lavička, aby aj mladšie hráčky mali možnosť zahrať si na turnaji. Vo svojom druhom nedeľňajšom zápase v obedňajšom čase nastúpili proti Chemnitzu, ktorý na turnaji tiež nestratil ani bod, a posledný zápas bol aj očakávaným finále tretieho ročníka.
Domáce hráčky boli motivované na tretíkrát Piešťanky zdolať, naopak, hráčky z kúpeľného mesta si túžili opäť odniesť putovný pohár a zaknihovať víťazný hetrik. Začiatok zápasu bol vyrovnaný, no od stavu 2:2 zaznamenali nemecké pólistky šnúru niekoľkých gólov.
Piešťanky sa nevzdávali a tromi presnými zásahmi po sebe zápas zdramatizovali. Pred poslednou štvrtinou viedli domáce hráčky tesne 10:8, žiaľ, tá hráčkam KVP vôbec nevyšla a súper sa tešil z víťazstva 17:11. Stretnutie prinieslo veľa pekných vodnopólových momentov a nezvyčajne veľa gólov. Podľa trénera KVP bola základom víťazstva súpera efektivita streľby a využívanie gólových príležitostí.
Piešťanské hráčky si domov odniesli pohár za celkové druhé miesto. Pólistky sa na turnaji v Nemecku prezentovali peknou hrou a zároveň propagovali náš región v zahraničí. Hráčkam KVP Tamare Kolářovej a Monike Sedlákovej sa ušli aj individuálne ocenenia, keď sa dostali do „All Stars“ tímu turnaja, a T. Kolářová bola s 27 strelenými gólmi najlepšou strelkyňou celého podujatia.
Výsledky Piešťaniek:
KVP Kúpele – Česká republika 20:2 (6:0, 4:0, 1:2, 9:0)
Góly Piešťan: Kolářová 9, Kozáková 5, Sedláková 3, Grežďová, Doktorová a Hrebíková po 1
KVP Kúpele – Výber NRW 15:5 (5:2, 4:0, 1:2, 5:1)
Góly Piešťan: Kolářová 8, Hrebíková 3, Kozáková 2, Sedláková a Doktorová po 1
KVP Kúpele – SSV Esslingen 12:3 (4:0, 2:1, 2:0, 4:1)
Góly Piešťan: Kolářová 5, Kozáková a Sedláková po 2, Hrebíková, Klampárová a Fedorková po 1
KVP Kúpele – SC Chemnitz 11:17 (2:3, 2:5, 4:2, 3:7)
Góly Piešťan: Kolářová 5, Sedláková 3, Kozáková 2, Grežďová 1

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín