Kúpalisko Eva bude hostiť Slovenský pohár mužov

  • Vodné pólo / Šport
  • 28. septembra 2016, 10:52
  • Autor:T. Horký

Piešťanské kúpalisko Eva bude hostiť slovenskú vodnopólovú špičku! Od piatka do nedele sa tu totiž uskutoční Slovenský pohár mužov vo vodnom póle, ktorý sa do Piešťan vrátil opäť po roku. V skupine, ktorá sa odohrá v kúpeľnom meste, sa predstavia aj domáci vodnopólisti KVP Kúpele.

Slovenský pohár mužov sa tradične odohrá v dvoch skupinách. V skupine A, ktorej zápasy sa uskutočnia v Novákoch, sa predstavia KVP Nováky, ČH Hornets Košice, VK Žraloci Žilina a Pirana SC Topoľčany. Skupinu B bude hostiť kúpalisko Eva za účasti tímov Slávia UK Bratislava, ŠKP Modrí Draci Košice, KVP Komárno a domáceho KVP Kúpele Piešťany.

V piatok a v sobotu odohrajú účastníci turnaja zápasy každý s každým v skupinách, v nedeľu prídu na rad stretnutia o umiestnenie. Súboje o prvú až štvrtú priečku sa uskutočnia v Novákoch, o piate až ôsme miesto v Piešťanoch.

Pre Piešťancov je to druhýkrát, čo budú organizovať podujatie takéhoto rangu. „Pre Piešťany je to potvrdením kvalitných podmienok, ktoré kúpalisko Eva pre vodné pólo po rekonštrukcii ponúka. Vzhľadom na to, že všetky zúčastnené kluby vyberali miesto konania hlasovaním, je zároveň rozhodnutie o organizácii B-skupiny Slovenského pohára v Piešťanoch potvrdením toho, že naše mesto a kúpalisko Eva je stále v povedomí ľudí, ktorí sa vodnému pólu venujú,“ povedal Ľudovít Kubán, predseda KVP Kúpele Piešťany.

V nasledujúcej sezóne si medzi vodnopólovou elitou zahrajú aj hráči KVP Kúpele, ktorí sa v najvyššej slovenskej súťaži predstavili naposledy pred desiatimi rokmi. „Pre družstvo KVP bude účasť v Slovenskom pohári generálkou pred nastávajúcou sezónou, v ktorej sa predstaví v extraligovej súťaži,“ dodal Ľ. Kubán.

Program B-skupiny Slovenského pohára v Piešťanoch:



Piatok 30. septembra
■ 16.30: Slávia ÚK Bratislava – KVP Kúpele Piešťany
■ 17.45: ŠKP Modrí Draci Košice – KVP Komárno

Sobota 1. októbra
■ 9.00: KVP Kúpele Piešťany – KVP Komárno
■ 10.15: Slávia ÚK Bratislava – ŠKP Modrí Draci Košice
■ 16.30: ŠKP Modrí Draci Košice – KVP Kúpele Piešťany
■ 17.45: KVP Komárno – Slávia ÚK Bratislava

Nedeľa 2. októbra

■ 9.00: zápas o 7. miesto
■ 10.15: zápas o 5. miesto

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín