Juniorky doma neporaziteľné

  • Vodné pólo / Šport
  • 10. mája 2018, 07:40
  • Autor:th

Na kúpalisku Eva sa uskutočnilo štvrté kolo Národnej ligy junioriek vo vodnom póle. V domácej vode piešťanské juniorky vyhrali všetky tri stretnutia a pred posledným kolom sú na čele tabuľky pred košickou Olympiou.

Výsledky Piešťaniek:


PVK Vrútky – KVP Kúpele 8:14 (2:4, 1:3, 2:4, 3:3)
Góly KVP: Baranovičová a Sedláková po 4, Hrebíková a Kolárová po 2, Kozáková a Kissová po 1
Piešťanské pólistky podali koncentrovaný výkon, obrana dobre pracovala a v útoku postupne skóre narastalo v prospech domácich hráčok. V dobre rozohranom zápase dostali postupne príležitosť všetky hráčky, pretože o víťazstve Piešťan nebolo pochýb.
ŠKP MD Košice – KVP Kúpele 4:19 (0:2, 2:4, 2:5, 0:8)
Góly KVP: Sedláková a Kolárová po 4, Kozáková 3, Doktorová, Baranovičová a Mešterová po 2, Grežďová a Bojnová po 1
Zápas mali piešťanské hráčky pod kontrolou a vytvorili si dostatočný náskok. Od druhej polovice hrali prakticky hráčky zo striedačky, ktoré sa ukázali vo výbornom svetle a súperovi strieľali jeden gól za druhým.
KVP Kúpele – ŠK Olympia Košice 10:9 (3:2, 1:2, 2:1, 4:4)
Góly KVP: Baranovičová a Kolárová po 3, Kissová 2, Grežďová a Kozáková po 1
Vo vyrovnanom stretnutí rozhodla vyrovnanosť piešťanského kádra a tiež skutočnosť, že tentoraz v osobných súbojoch s fyzicky disponovanými a skúsenejšími súperkami necúvli, ale bojovali a dokázali hlavne v obrannej činnosti získavať lopty a potom zakladať rýchle protiútoky. Odmenou za bojovný a kolektívny výkon je víťazstvo nad favorizovaným súperom.
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Stručková – Hrebíková, Doktorová, Baranovičová, Kozáková, Sedláková, Grežďová, Kolárová, Klampárová, Bojnová, Mešterová, Kissová
Poradie Národnej ligy junioriek po štvrtom turnaji: 1. KVP Kúpele Piešťany (20 b), 2. ŠK Olympia Košice (18), 3. ŠKP MD Košice (10), 4. PVK Vrútky (0)
Mladé vodnopólistky KVP Kúpele doposiaľ vládnu súťaži a sú na čele tabuľky. Na výsledky z posledného turnaja na Eve budú chcieť zverenkyne trénera Jána Baranoviča nadviazať na finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční v dňoch 2. až 3. júna v Piešťanoch. Zrejme najväčším súperom Piešťaniek bude Olympia Košice, s ktorou hrala posledné zápasy vyrovnane až do posledných sekúnd.
„Už v predchádzajúcom kole v Topoľčanoch sme s Olympiou prišli o víťazstvo v poslednej minúte a teraz bol scenár zápasu podobný. Tesné vedenie sme si udržiavali počas celého stretnutia, no v závere sme si nedokázali vypracovať väčší náskok. V dôležitých momentoch nás podržala brankárka výbornými zásahmi a len vďaka našim nepresným strelám nebol rozdiel v skóre vyšší. Myslím si, že sme zaslúžene na prvej priečke tabuľky, pretože sa nespoliehame na jednu-dve hráčky, ale pred bránou súperiek je nebezpečná ktorákoľvek hráčka našej zostavy. Verím, že dievčatá sa utvrdia v tom, že aj skúsenejšie a favorizované družstvo sa dá poraziť, keď budeme plavecky dobre pripravené a dodržíme určený herný systém,“ zhodnotil zápas o prvé miesto v priebežnej tabuľke J. Baranovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek