Balnea Cup za účasti výberu z Austrálie

  • Vodné pólo / Šport
  • 23. júla 2015, 09:53
  • Autor:th/jb

Vodnopólový turnaj Balnea Cup 2015 na piešťanskom kúpalisku Eva mal aj v tomto roku zámorskú účasť. Po mužoch zo Singapuru, juniorkách Austrálie a Južnej Afriky zavítali do Piešťan juniori z Austrálie. Tí zotrvali v kúpeľnom meste počas celého týždňa a okrem súbojov na Balnea Cupe si zatrénovali a odohrali jeden oficiálny zápas s tímom kadetov KVP Kúpele Piešťany.

„Vodnopólový výber zo západnej Austrálie docestoval do Piešťan z Barcelony. Chlapci sú prvýkrát v Európe, z Piešťan cestovali do maďarského Egru a trojtýždňový pobyt v Európe zakončia v Aténach. Piešťanmi boli nadšení, okrem vodného póla si vyskúšali vodné lyže, absolvovali prehliadku Kúpeľného ostrova a radi by k nám zavítali na turnaj aj v budúcnosti,“ zhodnotil pobyt Austrálčanov v Piešťanoch Ján Baranovič, zástupca KVP Kúpele.
Na turnaji sa zúčastnil aj majster Slovenska KVP Nováky a francúzske družstvo z Paríža – Noisy-le-Sec, ktoré je v Novákoch na tréningovom kempe. Majster potvrdil svoju tohtoročnú výkonnosť, domáci výber striedal dobré momenty so slabšími, Austrálčania sa zlepšovali od zápasu k zápasu a francúzsky výber sa prezentoval dobrou kondíciou a tvrdou hrou, no na technicky vyspelejších súperov to nestačilo.
Víťazom turnaja sa stali vodnopólisti KVP Nováky pred domácim výberom, bronz získali vodnopólisti z Austrálie.
Výsledky Piešťancov:
■ KVP – Austrália 9:6 (Pieter 3, J. Berlanský 2, Bartoš, Sedlák, Filo, Kalnický)
■ KVP – KVP Nováky 5:12 (Pieter, Bartoš, Sedlák, Filo, Kalnický)
■ Noisy-le-Sec – KVP 8:9 (Filo a Bartoš po 3, J. Berlanský, Sedlák, Baranovič)
Konečné poradie: 1. KVP Nováky 9 b, 2. KVP Kúpele Piešťany 6 b, 3. Austrália 3 b, 4. Noisy-le-Sec 0 b
Zostava KVP Kúpele: Klampár, Mladý – J. Berlanský, Bartoš, Chmelo, N. Kozmér, Sedlák, Baranovič, R. Kozmér, Filo, Pieter, Kalnický, Kozák, Holič, A. Berlanský, Venény, Knapec

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 21. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín