Anti Kajlich Cup zaknihoval svoj 17. ročník

  • Vodné pólo / Šport
  • 9. novembra 2017, 11:30
  • Autor:R. Chlpek

Na piešťanskom kúpalisku Eva sa v októbri uskutočnil 17. ročník medzinárodného vodnopólového turnaja hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup, ktorý je pomenovaný po piešťanskom vodnopólistovi a majstrovi ČSSR Anti Kajlichovi žijúcom v Austrálii.

Turnaj mal bohatú zahraničnú účasť. Okrem domáceho družstva KVP Kúpele Piešťany a Slávie UK Bratislava sa ho zúčastnili ukrajinské Dynamo Ľvov, chorvátsky VK Omiš a maďarské družstvá Tipo BVSC Budapešť a Sunday Boys Budapešť.
Hráči KVP Kúpele vo svojej skupine porazili Sunday Boys Budapešť 6:2 a VK Omiš 4:2, čo znamenalo, že sa stali jej víťazmi. Druhú skupinu vyhrali Bratislavčania po výhrach nad Dynamom Ľvov 11:4 a Tipom BVSC Budapešť 7:3. Obe slovenské družstvá sa stretli vo finále. Hráči Kúpeľov obhajovali prvenstvo z minulého ročníka, ale na svojho súpera z Bratislavy nestačili a prehrali 2:7.
Zápas o tretie miesto medzi Dynamom Ľvov a Sunday Boys Budapešť sa skončil v riadnom hracom čase remízou 5:5. Na pokutové hody boli úspešnejší Ukrajinci 5:4. V stretnutí o piatu priečku zvíťazil VK Omiš nad Tipo BVSC Budapešť 6:4.
Zostava KVP Kúpele: Chlpek, Grňo, Stančík, Tichov, Polák, M. Petričevič, Adamkovič, Kolár, Ferančík, R. Berlanský, Racík, Brna, Kolárik, Repáš, Hašek, Máček, M. Berlanský, Štefka, tréner: M. Čambor

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín