Veslárski veteráni uspeli na regate v Mníchove

  • Veslovanie / Šport
  • 12. augusta 2016, 07:56
  • Autor:av

V Mníchove na veslárskej Euro Masters Regatte, ktorá sa konala v závere júla, sa veteráni z VK SÍňava Piešťany nestratili. Trojdňové preteky priniesli veľa pekných jázd a niekedy sa v boji o čo najlepšie umiestnenie siahalo až na dno svojich síl.

Ako prvá si krásnu veslársku dráhu vyskúšala párová štvorveslica M. Klčo, B. Jurga, E. Drlička, A. Vičan, ktorá sa umiestnila po fantastickom výkone nečakane na tretom mieste. V ďalších pretekoch piatkového popoludnia sa predstavila Adriana Piknová, ktorá si vyveslovala štvrtú pozíciu. O jedno miesto oproti nej si pohoršila posádka veteránskej osemveslice v zložení M. Klčo, B. Jurga, M. Škulec, M. Žampach, A. Hudec, E. Drlička, M. Rusnák, A. Vičan s kormidelníčkou E. Jurgovou.

V sobotu mali Piešťanci pôvodne len dve želiezka v ohni, ale po dopísaní sa zloženej česko-slovenskej posádky v párových štvorvesliciach sa nádej na dobré umiestnenie zvýšila. Párová štvorveslica kategórie „C" (43-50 rokov) v zložení Sander Roosendaal, Dušan Macháček, Martin Polášek (všetci ČR) a Andrej Vičan (SR) si zmerala sily s podstatne mladšími veslármi kategórie od 27 do 32 rokov, ale napriek vekovému rozdielu im dokázala konkurovať a nakoniec získala tretie miesto.

Dvojskif B. Jurga, A. Vičan pretekal v kategórii tiež o triedu mladších pretekárov, tentoraz však už sily nestačili a vo svojej jazde skončil po veľkom súboji na šiestom mieste.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava