Veslári zo Sĺňavy na regate v Brne

  • Veslovanie / Šport
  • 3. mája 2018, 09:52
  • Autor:Andrea Škulecová

V Brne sa v sobotu 21. apríla uskutočnila Jarná regata mládeže. Po ročnej prestávke, spôsobenej nepriaznivými poveternostnými podmienkami, si na Brnianskej priehrade spolu so svojimi rovesníkmi zmerali sily aj piešťanskí veslári. A nebola to „nuda v Brne“, i keď oficiálne výsledky pretekov sú trochu rozpačité tak, ako aj niektoré rozhodnutia rozhodcov.

Veľkým prekvapením boli najmladší žiaci a žiačky. Dievčatá v zložení Simona Weiszová, Diana Vargová, Gréta Malíková a Anna Butašová si vybojovali druhé miesto, chlapci Viktor Jurga, Marcel Škulec, Oskar Gono a Richard Králik prišli do cieľa prví. Obe lode skúsene odkormidlovala ich trénerka Erika Jurgová.
Chlapci v dvojskifoch Škulec – Králik a Jurga – Gono bojovali tiež do poslednej chvíle a obsadili druhé a tretie miesto. Bronz si zaslúžil aj dievčenský dvojskif Vargová – Weiszová. Na šiestej priečke prišli do cieľa Malíková – Butašová.
Starší žiaci si prvýkrát vyskúšali 1000-metrovú trať. Párovka v zložení Matej Ďuriš, Peter Strečanský, Damián Frajšták a pretekár z Bratislavy si vysúťažili bronz. O stupienok vyššie vystúpili dievčatá Aneta Ferancová, Rita Amoah, Sofia Gono a Dajana Motyčková. Obe lode kormidlovala Stela Držíková.
V dvojskifoch sa viac darilo dievčatám, keď si Ferancová – Amoah vybojovali zlato. Gono s Motyčkovou prišli na piatom mieste. Ďuriš – Strečanský skončili štvrtí a Frajšták s pretekárom z Olomouca doveslovali do cieľa na piatej priečke.
Trať dlhú 1500 metrov premiérovo absolvovali aj dorastenci. V párovke bez kormidelníka, spolu s pretekárom z Břeclavi, doveslovali Timotej Miština, Vincent Petruška a Samuel Gono na piatom mieste. Gono si umiestnenie zopakoval aj v dvojskife s domácim pretekárom. Dvojskif Miština – Petruška skončil štvrtý. V skifoch prišiel Gono a Petruška na štvrtej priečke, o jedno miesto lepší bol Miština.
Daniela Motyčková s břeclavskou pretekárkou prišli v dvojskife na piatom mieste, v skife doveslovala ako štvrtá v poradí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava