Veslári z VK Sĺňava zbierali cenné kovy v Hodoníne

  • Veslovanie / Šport
  • 15. júna 2016, 09:55
  • Autor:mv

Veslári z VK Sĺňava sa počas posledného májového víkendu predstavili v Hodoníne. Na rieke Morava sa okrem piešťanského klubu predstavilo ďalších 15 oddielov z Česka, Slovenska a Rakúska. Vodáci z kúpeľného mesta opäť nesklamali, keď obsadili viacero pódiových umiestnení.

Najviac sa darilo najpočetnejšej žiackej kategórii, v ktorej sa piešťanskí pretekári ocitli na stupni víťazov až sedemkrát. Prvé miesto si v skife medzi 12-ročnými mladšími žiačkami vybojovala Lívia Oravcová, v dvojskife v rovnakej kategórii obsadila spolu s Natáliou Banasovou tretie miesto. N. Banasová si pripísala rovnaké umiestnenie aj v skife 11-ročných mladších žiačok. Strieborné medaily vybojovali v skife 11-ročných mladších žiakov Peter Strečanský a Matej Ďuriš. V dvojskife prešli M. Ďuriš a Augustín Petruška cieľom ako tretí. Párová štvorveslica s kormidelníkom mladších žiakov v zložení Ďuriš, Petruška, Strečanský a súrodenci Škulecovci obsadila druhé miesto. Posledné medailové umiestnenie medzi 14-ročnými staršími žiakmi obsadil Samuel Banas, ktorý dovesloval na druhej priečke.

Nenechali sa zahanbiť ani dorastenci, tí sa na stupeň víťazov postavili šesťkrát. Najlepšie si počínali Pavol Taraba s Martinom Spanakisom, ktorí vyhrali dvojskif a sedeli aj vo víťaznej osemveslici, keď doplnili pretekárov z SVK Břeclav. Taraba získal aj tretiu medailu, tentoraz striebornú, v dorasteneckom skife. Viktória Zruttová si pripísala dve druhé miesta: v skife dorasteniek, v dvojskife ju doplnila Klára Držíková. Kláru s Viktóriou doplnili v párovej štvorveslici Nina Masaryková a Ema Kelemenová, dorastenky si pripísali v tejto kategórii tretiu priečku.

V mužskej kategórii si pripísal na účet dve prvenstvá Matúš Vančo, keď sa mu podarilo zvíťaziť v skife a spolu s veslármi z SVK Břeclav aj v párovej štvorveslici.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel