Veslári z Piešťan získali v Hodoníne viacero medailí

  • Veslovanie / Šport
  • 1. júna 2016, 09:22
  • Autor:M. Vančo

Posledný májový víkend sa veslári z VK Sĺňava Piešťany predstavili v Hodoníne. Na rieke Morava sa okrem piešťanského klubu predstavilo ďalších 15 oddielov z Česka, Slovenska a Rakúska. Vodáci z kúpeľného mestaopäť nesklamali, keď obsadili viacero pódiových umiestnení.

Najviac sa darilo najpočetnejšej žiackej kategórií, v ktorej sa najmladší piešťanskí pretekári ocitli až sedemkrát na stupni víťazov. Prvé miesto si na skife vybojovala medzi mladšími žiačkami 12 ročnými Lívia Oravcová, na dvojskife v rovnakej kategórií obsadila L. Oravcová spolu s Natáliou Banasovou tretie miesto. Natália si pripísala rovnaké umiestnenie aj na skife mladších žiačok – 11 ročných. Strieborné medaile vybojovali v skife mladších žiakov 11 ročných Peter Strečanský a Matej Ďuriš. Matej Ďuriš spolu s Augustínom Petruškom na dvojskife mladších žiakov prešli cieľom tretí. Párová štvorveslica s kormidelníkom mladších žiakov v zložení Ďuriš, Petruška, Strečanský a súrodenci Škulecovci obsadila druhé miesto. Posledné medailové umiestnenie medzi staršími žiakmi 14-ročnými obsadil Samuel Banas, ktorý dovesloval na druhom mieste.

Nenechali sa zahanbiť ani dorastenci, tí sa na stupeň víťazov postavili šesťkrát. Najlepšie si počínali Pavol Taraba s Martinom Spanakisom, ktorí vyhrali dvojskif a sedeli aj vo víťaznej osemveslici, keď doplnili pretekárov z SVK Břeclav. Taraba získal tretiu medailu, tento krát striebornú, v dorasteneckom skife. Viktória Zruttová si pripísala dve druhé miesta: v skife dorasteniek, v dvojskife ju doplnila Klára Držíková. Kláru s Viktóriou doplnili v párovej štvorveslici Nina Masaryková a Ema Kelemenová, dorastenky si pripísali v tejto kategórii tretie miesto.

V mužskej kategórii si pripísal na účet dve prvenstvá Matúš Vančo, keď sa mu podarilo zvíťaziť v skife a spolu s veslármi z SVK Břeclav aj v párovej štvorveslici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava