Veslári z Piešťan si vyšprintovali viacero medailí

  • Veslovanie / Šport
  • 29. júna 2016, 09:25
  • Autor:mv

Na Starom Dunaji vo Viedni sa v nedeľu 19. júna uskutočnili medzinárodné veslárske preteky Donaubund Sprintregatta. Aj keď sa vo veslovaní zvyčajne preteká na vzdialenosť 2000 metrov, ako predpovedá názov pretekov, šprintovalo sa na 250 m. Reprezentanti klubu VK Sĺňava Piešťany si vybojovali niekoľko medailových umiestnení v rôznych vekových kategóriách.

V najmladšej kategórii mladších žiakov získala dve strieborné medaily Lívia Oravcová, keď po druhej priečke v skife pridala rovnaké umiestnenie s Natáliou Banasovou v dvojskife. Andrej Škulec si vybojoval dve tretie miesta – jedno v skife mladších žiakov a druhé v párovke žiakov, kde ho doplnili Sebastián Urbánek, Timotej Miština, Samuel Banas a kormidelníčka Lívia Oravcová.

Medzi dorastencami sa podarilo vyhrať pretekárom Sĺňavy dievčenský aj chlapčenský skif, keď zvíťazili Nina Masaryková aj Pavol Taraba. Nina spolu s Klárou Držíkovou získali striebro medzi dorastenkami, rovnako si medzi dorastencami počínali P. Taraba s Martin Spanakis. Matúš Drlička skončil v dorasteneckom skife tretí, rovnaké umiestnenie zaznamenal v dorasteneckej párovke s Pavlom Tarabom, Martinom Spanakisom a veslárom z Rakúska.

Medzi mužmi obsadil Matúš Vančo v skife tretie miesto, v dvojskife si umiestnenie vylepšil, keď spolu s veslárom z domáceho rakúskeho klubu zvíťazili. Trénerka mládeže reprezentujúca kategóriu Masters, Erika Jurgová, šla svojim zverencom príkladom, keď získala tri cenné kovy. Najlepšie si počínala spolu s Adrianou Piknovou v dvojskife, keď nenašli premožiteľky a zvíťazili. Erika s Adrianou boli súčasťou mixovaných pároviek (spolu s Branislavom Jurgom a Máriom Žampachom) aj osemveslíc (Klčo, Žampach, Škulec, Drlička, Jurgová, Piknová, dve rakúske veslárky a kormidelník Vičan). Eduard Drlička s Mariánom Klčom obsadili druhú priečku v dvojskife veteránov, v párovke zaznamenali spolu s Eduardom Drličkom a Branislavom Jurgom rovnaké umiestnenie. Drlička skončil vo veteránskom skife tretí, rovnako ako Piknová medzi veteránkami.

V rodinnom dvojskife sa z piešťanského klubu predstavilo viacero posádok, no najlepšie sa darilo Danielovi Banasovi spolu so synom Samuelom, ktorí si vybojovali bronzové medaily.

Pre mládežníckych veslárov to boli posledné preteky pred letnou prestávkou, muži absolvovali cez víkend ešte medzinárodné majstrovstvá Českej republiky v Račiciach.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava