Veslári Sĺňavy súťažili v Ostrave O Perunův pohár

  • Veslovanie / Šport
  • 6. októbra 2015, 15:15
  • Autor:A. Škulecová

Veslári súťažili počas posledného letného víkendu, 19.-20. septembra, v Ostrave O Perunův pohár. Na trati širokej pre tri lode to mali mladší žiaci do cieľa 500 metrov, starší žiaci a masters pretekári jeden kilometer. Ostatní športovci štartovali z 1500-metrovej vzdialenosti. Veľmi dobre sa darilo aj veslárom z VK Sĺňava Piešťany.

Mladší žiak Andrej Škulec sa v skife tešil z druhého miesta a rovnaký výsledok si zopakoval aj v nedeľu. V dvojskife mladších žiakov v spoločenstve s veslárom zo Šintavy skončil tretí.
Staršie žiačky v skifoch Nina Masaryková a Klára Držíková prišli do cieľa na tretej priečke a spolu v dvojskife si zopakovali rovnaké umiestnenie. Rovnaký výsledok dosiahol dvojskif starších žiakov v zložení Samuel Banás a Martin Spanakis. Samuel skončil v skife o stupienok lepšie. V mixovanej posádke v dvojskife si tiež druhé miesto vybojovali N. Masaryková a M. Spanakis.
Dorastenka Viktória Zruttová potvrdila svoju tohtoročnú formu a do cieľa v skife prišla ako prvá. V nedeľnej spoločnej jazde v dvojskife dorasteniek si spolu s N. Masarykovou išla po ďalšiu zlatú medailu. Tá v skife skončila bronzová.
Zaslúžené druhé miesto sa ušlo dvojskifu dorastencov Matúšovi Drličkovi a Filipovi Hubovi. V ďalšom finále si Pavol Taraba a Daniel Kuropka prišli do cieľa po zlato a v nedeľnom finále v skifoch si obaja prvé miesto zopakovali. Všetci štyria si sadli do čoraz obľúbenejšej párovky bez kormidelníka a doveslovali do cieľa ako druhí.
Muži masters Peter Strečanský a Maroš Sloboda v dvojskife skončili na striebornej priečke.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava