Veslár Babač na MS nepôjde, mal nehodu na bicykli

  • Veslovanie / Šport
  • 25. augusta 2015, 15:13
  • Autor:T. Horký

Piešťanský veslár a reprezentant Slovenska Lukáš Babač, nedávny víťaz Svetového pohára, sa poctivo pripravoval na vrchol sezóny – Majstrovstvá sveta v o Francúzsku, kde mal medailové ambície. Ešte vo štvrtok 20. augusta rozprával novinárom na tlačovej konferencii na Lodenici o svojej forme i ambíciách, no po tomto víkende je všetko inak.

Piešťanský týždeň mal takisto pripravený rozhovor s výborným slovenským veslárom, v ňom sme sa s Lukášom bavili práve na tému nadchádzajúcich majstrovstiev sveta. Žiaľ, dnes už je bezpredmetný. Je známe, že Lukáš sa rád venuje cyklistike. Považuje ju za výborný doplnok v rámci prípravy. Tentoraz sa na bicykli len presúval na tréning, no nehoda ho pripravila o štart na blížiacom sa šampionáte.
„Žiaľ, zlomil som si na bicykli kľúčnu kosť. Na vale cestou na tréning nehodu zapríčinila osa pod tričkom a zmarila moje šance na úspech po veľmi tvrdej a zodpovednej príprave. Taký je život, ale ide sa ďalej. Sústredím sa na uzdravenie, rehabilitáciu a potom začnem s prípravou na ďalšiu sezónu. Ďakujem všetkým fanúšikom, sponzorom i ostatným, čo ma podporujú.“
L. Babač mal vynikajúcu formu. Slovenský reprezentant sa stal najúspešnejším veslárom trojdielneho seriálu Svetového pohára 2015 v mužskom skife ľahkých váh a zaradil sa medzi absolútnu svetovú špičku v tejto neolympijskej disciplíne. V máji v slovinskom Blede dosiahol historický triumf, v júni obsadil druhú priečku v talianskom Varese a znova oslavoval prvenstvo v júli vo švajčiarskom Luzerne. Práve to ho pasovalo do roly favorita na svetovom šampionáte, no ďalší vynikajúci výsledok pridá až v nasledujúcom ročníku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 25. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav