Vančo so Slobodom úspešní v Blede

  • Veslovanie / Šport
  • 22. júna 2016, 09:10
  • Autor:mv

Seniorskí reprezentanti veslárskeho klubu VK Sĺňava Piešťany sa zúčastnili 61. ročníka medzinárodnej veslárskej regaty v slovinskom Blede. Pretekov na Bledskom jazere sa zúčastnilo 15 krajín, okrem iných aj reprezentanti z USA, Číny a Egypta. Najlepšie si z piešťanských veslárov počínali Richard Vančo s Marošom Slobodom, ktorí sa postavili na stupne víťazov trikrát.

R. Vančo vybojoval zlatú medailu v skife ľahkých váh. Víťazstvom v rozjazde si zabezpečil postup do finále, kde si počínal suverénne, keď sa od štartu do cieľa pohyboval na čele pretekov. V cieli mal na druhého Zwolfera z Rakúska k dobru 3,7 sekundy, tretí skončil domáci Slovinec Jalen.

Zvyšné dve medaily pridal M. Sloboda v dvojskife, v oboch prípadoch mali strieborný lesk. Najskôr sa Maroš predstavil spolu s Marekom Režnákom zo Šintavy medzi ťažkými váhami. Počas pretekov sa celý čas držali spolu s reprezentantmi z Maďarska na čele, v dramatickom závere im však ušlo prvenstvo o 0,36 sekundy, stupne víťazov doplnili Číňania. Maroš s Marekom súťažili aj medzi ľahkými váhami, keď nestačili opäť len na Maďarov, tretí tentoraz skončili Chorváti.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín