Sústredenie slovenských veslárov v Záhrebe vyvrcholí na Croatia Open 2015

  • Veslovanie / Šport
  • 10. apríla 2015, 12:48
  • Autor:th

Piešťanskí veslári Lukáš Babač, Richard Vančo a Matej Šmída sa v pondelok skoro ráno vydali na cestu do Záhrebu, kde ich koncom týždňa čaká meranie síl na medzinárodnej regate Croatia Open 2015. Tieto preteky na začiatku sezóny sú vyhľadávané kvôli kvalitnému medzinárodnému obsadenie vo všetkých disciplínach a účastníkom dokážu pravdivo nastaviť zrkadlo ich momentálnej výkonnosti. Veslári týždeň skúšali optimálne zloženie posádok, ktoré sa zúčastnia víkendových pretekov s výhľadom účasti na ďalších medzinárodných súťažiach.

Dvojfázový tréning bol zameraný na časovo priestorovú synchronizáciu posádok, zdokonaľovanie techniky a doladenie závodného tempa. Vo štvrtok tím doplnil Peter Zelinka a Maroš Sloboda.
Sobota je vyhradená zápoleniu na skifoch. Pretože tento pretek je zväzom definovaný, ako jedno z nominačných kritérií pre veslárov s ambíciami reprezentovať Slovensko v roku 2015. V nedeľu si prejdú skúšku ohňom posádky dvojskifov v konkurencii minuloročných majstrov sveta a ďalších  lodí z 12 krajín.
Začiatkom týždňa tréning komplikovali teploty okolo 5-6 °C  a záľudný bočný vietor, počasie v stredu už bolo príjemnejšie aj z hľadiska technických cvičení, na víkend je hlásených na veslovanie optimálnych 20 °C.
S výkrikom „MOR HO“ sa naši reprezentanti vrhnú do boja o vavríny na tomto športovom podujatí, držíme im palce. O výsledkoch Vás budeme informovať v nasledujúcich dňoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel