Piešťnskí veslári v Maďarsku opäť medailoví

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. augusta 2014, 08:53
  • Autor:Andrea Škulecová

Pekné počasie, partia priateľov, dobrá nálada, maďarské langoše a 34 medailí, to je celková bilancia pretekov, ktoré sa uskutočnili počas víkendu 9.-10. augusta v maďarskom Mosonmagyaróvári. Výprava veslárov z VK Sĺňava Piešťany na čele s trénerom Jozefom Vičanom sa na nej úspešne predstavila už po štvrtýkrát.

Kategórie mladší žiaci a veteráni (masters) mali delené finále, dorastenci, starší žiaci a žiačky sa do finále museli prebojovať cez rozjazdy.
Mladší žiaci Andrej Škulec a Sebastián Urbánek vo svojich jazdách na skifoch skončili rovnako na treťom mieste a v nedeľu dosiahli rovnaké umiestnenie v dvojskife.
Mixovaná párovka starších žiakov prišla do cieľa tretia v zložení Andrej Čechvala, Nina Masaryková, Filip Huba, Tamara Sasáková a kormidelník A. Škulec. O stupeň vyššie skončila párovka starších žiakov v zložení A. Čechvala, Matúš Drlička,
Pavol Taraba, F. Huba a kormidelníčka T. Sasáková. A. Čechvala v skife starších žiakov postúpil do finále a skončil na treťom mieste. Staršie žiačky T. Sasáková a Nina Masaryková vo svojich jazdách skončili zhodne tretie. Po dlhšej prestávke sa na pretekoch predstavil aj Michal Bacskády a nováčik v klube Roman Šándor, ktorí súťažili v kategóriách dorastencov, a z rozjázd v skifoch a dvojskifoch sa do finále nedostali.
V dvojskifoch mužov masters vybojovali prvé miesto vo svojich jazdách Branislav Jurga s Eduardom Drličkom a Peter Strečanský s Marošom Slobodom. Miroslav Škulec a Peter Mičutka skončili na striebornej pozícii.
V kategórii skif mužov masters v prvej jazde skončil M. Sloboda na druhom mieste. V druhej jazde vybojoval prvú priečku E. Drlička pred oddielovými kolegami P. Strečanským a B. Jurgom. Ten spoločne s manželkou Erikou Jurgovou na dvojskife v mixoch masters skončili na prvom mieste a v nedeľu v rodinných mixoch doveslovali v rýchlom finiši ako druhí. M. Škulec so synom Andrejom obhájili tretie miesto.
Nevidiaci veslár Milan Lackovič je víťazom tohtoročnej medzinárodnej regaty na trenažéri, ktorá sa konala v Toronte, a darí samu aj na vode, pretože obhájil zlato v kategórii hendikepovaných – nevidiacich športovcov, tentoraz v dvojskife spolu s Pavlom Tarabom.
Veslári sa najbližšie – počas posledného augustového víkendu – predstavia na regate v Břeclavi.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 19. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava