Na MS v Amsterdame len Babač

  • Veslovanie / Šport
  • 21. augusta 2014, 11:49
  • Autor:sita/red

Po minuloročnej absencii na svetovom šampionáte vo veslovaní v kórejskom Čchungdžu bude mať Slovensko zastúpenie na tohtoročných majstrovstvách sveta v holandskom Amsterdame (24. – 31.augusta). Skromnú účasť predstavuje jediný pretekár, ktorým je Lukáš Babač. Skúsený veslár sa predstaví v disciplíne skif ľahkých váh. Dvadsaťdeväťročný člen VK Sĺňava Piešťany v nej už okúsil chuť medailovej radosti, na MS 2010 v novozélandskom Karapire si vybojoval strieborný kov.

"Mali sme viacero úvah v súvislosti s nomináciou, ale napokon sa prirodzeným spôsobom vykryštalizovala jej súčasná podoba s jedným skifárom. Lukášovi to veľmi dobre jazdí. Ukazuje sa v sľubnej forme, keď dosahuje časy pod sedem minút, čo je v ľahkých váhach veľmi dobrý výkon. Myslím si, že má na to, aby bojoval v A-finále," poznamenal predseda a zároveň generálny sekretár Slovenského veslárskeho zväzu (SVZ) Alexander Dénes.

Pre Babača, ktorého bude v Holandsku sprevádzať jeho tréner Václav Kacíř, nie je dejisko MS 2014 neznámym prostredím. Na amsterdamský kanál má príjemné spomienky. Pred deviatimi rokmi tam získal na MS do 23 rokov striebro práve v skife ľahkých váh.

Šampionát sa začne v nedeľu rozjazdami, opravné jazdy sú v pondelok, štvrťfinále v stredu, semifinále vo štvrtok a finále v piatok. V mužskom skife ľahkých váh je prihlásených 29 pretekárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava