Vrškársku ligu vyhral Ivan Hrdina

  • Šport / Tenis
  • 1. novembra 2017, 08:36
  • Autor:Štefan Gregorička

Najstaršou dlhodobou súťažou pre neregistrovaných veteránov patrí v Piešťanoch Vrškárska liga jednotlivcov v tenise. V tomto roku napísala už svoju 32. kapitolu. Súťaž sa hrá systémom každý s každým, takže na všetkých 13 zúčastnených veteránov nad 40 rokov čakalo po tucte zápasov.

Po skončení základnej časti sa hrá play-off, do ktorého za dostanú štyria najlepší z dlhodobej časti. „Aj v tomto roku sa dostali do play-off tí istí hráči ako vlani, teda Ivan Hrdina, Dušan Legenza, Vladimír Hanic a Kamil Mišík. Hrdina stratil v dvanástich zápasoch základnej časti jediný set, druhý Legenza prehral iba s Hrdinom. Vlani druhý Hanic sa tentoraz umiestnil po prehrách so spomínanou dvojicou až na treťom mieste. Play-off však trochu premiešalo poradím, pretože druhý Legenza skončil napokon až štvrtý. Pozíciu z dlhodobej časti obhájil len Hrdina,“ prezradil nám niektoré detaily súťaž jej šéf Vladimír Púchy.
Záverečné boje sa už tradične odohrávajú na dvorcoch TK Kúpele Piešťany. V semifinále Hrdina zdolal Mišíka hladko 6:0, 6:1 a Legenza podľahol Hanicovi po trojsetovom boji 4:6, 7:5, 3:6. Legenza napokon skončil bez medaily, pretože v súboji o tretie miesto podľahol Mišíkovi 6:4, 3:6, 5:7. Mišík tak odplatil Legenzovi prehru zo základnej časti.
Vo finále sa opäť stretli Hrdina a Hanic. Druhý menovaný je v doterajšej histórii najčastejším víťazom Vrškárskej ligy, vyhral ju sedemkrát. Naposledy to bolo v roku 2010. Hoci sa odvtedy prebojoval do bojov o medaily, z celkového prvenstva sa neradoval. V posledných rokoch ho zdoláva práve Hrdina, ktorý má na svojom konte už štyri prvenstvá. S ním Hanic prehral v tohtoročnom finále presne rovnakým výsledkom ako vlani – 2:6, 4:6.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek