Tenistky s jubilejnou desiatou medailou

  • Šport / Tenis
  • 10. mája 2018, 07:52
  • Autor:Štefan Gregorička

Tenisová extraliga, ktorá pozostávala z troch súťažných dní, sa skončila v prvý májový piatok. Jej pravidelným účastníkom sú tradične ženy TK Kúpele Piešťany. Tie sa tentoraz tešili zo zisku bronzových medailí.

V 24-ročnej histórii extraligy je to ich jubilejná desiata medaila. Tú najcennejšiu – zlatú – si vybojovali v roku 2002. Okrem nej majú hráčky TK Kúpele na svojom konte päť strieborných a štyri bronzové medaily.
V úvodnom kole ročníka 2018 vyhrali zverenky kapitánky Alexandry Grácovej v Nitre nad Sláviou SPU 4:3, v semifinále podľahli v Bratislave neskoršiemu majstrovi Slovenska, domácemu Slovanu 0:5, a napokon v súboji o tretie miesto zdolali HTC Hlohovec 5:2. Všetky zápasy odohrali bez svojej jednotky Magdalény Rybárikovej.
V Nitre vyhrali z Piešťaniek v dvojhrách Eszter Méri nad Hradeckou 6:2, 6:1, Michaela Kadlečková nad Kovačovičovou 2:6, 6:0, 6:4 a Zuzana Luknárová nad Krylovou 6:3, 6:1. Rozhodujúci štvrtý bod pridali vo štvorhre Luknárová s Kadlečkovou po výhre nad Kovačovičovou s Pochabovou 6:2, 6:0.
V semifinále nedal Slovan Piešťankám šancu, keď jeho hráčky vyhrali všetkých päť dvojhier. Petra Horáková i Eszter Méri však uhrali so svojimi súperkami, Nikolou Vajdovou, resp. Zuzanou Kučovou jeden set. Za rozhodnutého stavu sa už štvorhry nehrali.
Zápas o tretie miesto medzi Hlohovcom a Piešťanmi sa mal pôvodne hrať v Hlohovci, no napokon si to súperky „rozdali“ na dvorcoch HSC Piešťany. Na neutrálnej pôde si lepšie počínali hráčky Kúpeľov.
Keďže domáce Hlohovčanky nastúpili iba so štyrmi hráčkami, Piešťanky viedli už v úvode 1:0. V ďalších v dvojhrách pridali po bode Luknárová a Diana Šumová. Luknárová zdolala Janíčkovú 6:1, 6:2 a Šumová Svatíkovú 6:2, 6:2.
Rozhodujúci štvrtý bod pridali vo štvorhre Luknárová so Šumovou po výhre nad Maľovou s Janíčkovou 6:3, 6:4. Za stavu 4:2 na zápasy domáci pár Svatíková, Maluniaková duel za stavu 5:6 piešťanskej dvojici Méri, Kadlečková skrečoval.
Po zápase si tenistky TK Kúpele Piešťany prevzali z rúk prezidenta Slovenského tenisového zväzu Tibora Macka bronzové medaily. Pod vedením kapitánky družstva A. Grácovej sa o ne slúžili Zuzana Luknárová, Michaela Kadlečková, Diana Šumová, Tatiana Šimová, Eszter Méri a Petra Horáková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava