Tenistka D. Cibulková s premiérovým titulom na tráve

  • Šport / Tenis
  • 28. júna 2016, 10:53
  • Autor:SITA

Dominika Cibulková, ktorá tenisovo
vyrastala v Piešťanoch, získala
v anglickom Eastbourne svoju šiestu
trofej v dvojhre na hlavnej profesionálnej
úrovni, ale premiérovú
na tráve, cení si to vzhľadom na
špecifický povrch aj kvalitu prekonaných
súperiek.

„Prvý titul na tráve, to je sen, niečo úžasné. Má pre mňa mimoriadny význam,“ povedala D. Cibulková po triumfe 7:5, 6:3 nad Češkou Karolínou Plíškovou v sobotňajšom finále a pred večerným dvojhodinovým presunom autom do Londýna na grandslamový Wimbledon.

„Asi najťažšie to bolo v piatok, keď som vlastne porazila dve hráčky. Radwanská sa nezdoláva každý deň, ale ja som po tej dohrávke štvrťfinále musela rýchlo stráviť emócie a nastúpiť proti typovo úplne inej súperke, agresívne hrajúcej Puigovej. Skutočnosť, ako som to zvládla, vypovedá o tom, že som omnoho vyspelejšou tenistkou ako kedysi. Tréner ma dokáže správne nastaviť, rozumieme si, je v tom zakomponovaných veľa vecí, pre ktoré to klaplo. Ak by som sa dnes napríklad roztriasla v tom dlhom geme za stavu 4:2 v druhom sete, ešte by bolo veľmi ťažké dohrať to. To, že som to celé napokon dokázala, mi dodáva neuveriteľne veľa sebavedomia,“ skonštatovala D. Cibulková.

Obávaná majsterka es Plíšková hneď v prvom geme pri svojom servise urobila tri dvojchyby, počasie akoby bolo tretím aktérom. „Bol to naozaj veľmi náročný zápas vzhľadom na tie podmienky. Strašne fúkalo, spočiatku som porobila nejaké nevynútené chyby, nevedela som sa dostať do rytmu. Loptička sa rôzne točila, hralo sa ťažko. Napokon som však aj v tom vetre dokázala produkovať môj tenis, lepšie som to zvládla. Vo výmenách som bola veľmi solídna, chodila som si do forhendov, verila som si z bekhendu, kraťasy mi
písali, našla som si systém, ako dostať čo najviac returnov do hry, bola som mentálne silná,“
rekapitulovala D. Cibulková.

Slovenka má tento rok na konte štyri finále (titul získala aj v Katoviciach), s americkou líderkou svetového rebríčka Serenou Williamsovou figuruje na čele príslušnej štatistiky. V pondelok sa ocitne na 18. priečke v renkingu pre nasadzovanie, naposledy takto vysoko bola vlani vo februári krátko pred operáciou päty. Zároveň sa posunie na postupový siedmy post v bodovaní Road to Singapore v súvislosti s koncosezónnym výberovým šampionátom pre osem najlepších. Ďalší výrazný krok na ceste medzi elitu môže urobiť v britskej metropole. „Som rada, že na Wimbledone budem hrať až v utorok. Jeden deň navyše mi veľmi pomôže, predo mnou je ťažké prvé kolo proti Lučičovej- Baroniovej. Musím byť fyzicky pripravená a hrať uvoľnene a s radosťou ako v Eastbourne,“ podotkla Cibulková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj