Stane sa Dominika Cibulková športovcom roka 2014?

  • Šport / Tenis
  • 16. decembra 2014, 15:11
  • Autor:th/sita

Odchovankyňa piešťanského tenisu Dominika Cibulková sa dostala medzi desať najlepších športovcov Slovenska za rok 2014, z ktorých vzíde absolútny víťaz ankety Športovec roka. Cibulková sa o to zaslúžila najmä finálovou účasťou na grandslame Australian Open.

Víťaz ankety Športovec roka 2014 v kategórii jednotlivcov vzíde z desiatky – D. Cibulková (tenis), Marián Gáborík (hokej), Marek Hamšík (futbal), Martina Hrašnová (atletika), Anastasia Kuzminová (biatlon), Peter Sagan (cyklistika), Matej Tóth (atletika), Erik Varga (streľba), Erik Vlček/Juraj Tarr (rýchlostná kanoistika) a Adam Žampa (zjazdové lyžovanie). Najlepším kolektívom Slovenska bude jeden z trojice – družstvo strelkýň na skeet, futbalisti Slovenska a hliadka vodných slalomárov 3xC1.
Výsledky ankety vyhlásia v pondelok 22. decembra o 20.20 h v novej budove Slovenského národného divadla. Uzávierka hlasovania bola 5. decembra. Hoci laureáti v najlepšej desiatke sú známi, výsledky sa verejnosť dozvie až na galavečere. Vlani sa z prvenstva tešil cyklista P. Sagan. „Niektorí športovci sa z objektívnych dôvodov nebudú môcť zúčastniť na slávnosti. Nie je jednoduché zladiť všetky termíny,“ uviedol Roman Šmotlák z organizujúcej agentúry B&D Agency.
Tento rok sa do hlasovania zapojilo 106 športových novinárov. Priazeň dostalo 36 jednotlivcov a 11 kolektívov. Slovensko má za sebou úspešný rok najmä pokiaľ ide o jednotlivcov. „Prejavilo sa to na počte hlasov pre jednotlivcov, doteraz sa najmenej mien – 37 – objavilo v roku 2010. Teraz je ešte o jedno menej,“ uviedol vedúci ankety a člen výboru Klubu športových redaktorov SSN Ľubomír Souček. Tento rok sa do najlepšej desiatky nedostali medailisti z majstrovstiev sveta i Európy Ladislav a Peter Škantárovci či Danka Barteková, ich umiestnenia na vrcholných podujatiach by v minulosti na najlepšiu desiatku stačili. „Aj to svedčí o tohtoročnej vyrovnanosti. Rozdiel medzi tretím a štvrtým miestom medzi jednotlivcami bol iba jeden bod. V kolektívoch medzi týmito dvoma priečkami len dva body,“ prezradil Ľ. Souček.
V minulosti sa zo zisku titulu kráľovnej slovenského športu tešila piešťanská plavkyňa Martina Moravcová, a to dokonca šesťkrát.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava