Rybárikovú nahradila v tíme Kristína Schmiedlová

  • Šport / Tenis
  • 15. apríla 2015, 14:12
  • Autor:sita

Vyšetrenia v Nemecku odhalili u 26-ročnej piešťanskej rodáčky Rybárikovej, 53. v počítačovom poradí, výrastok na päte a zapálenú achilovku. Paradoxne je to podobná indispozícia ako tá, pre ktorú momentálne po marcovej operácii nehrá Dominika Cibulková.

Magdaléna Rybáriková zo zdravotných dôvodov bude chýbať tímu slovenských tenistiek na antuke v Aegon aréne NTC v Bratislave počas víkendového stretnutia proti Švédkam v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien. Národnú štvorku vyradila z nominácie indispozícia nohy. V stredu to prostredníctvom tlačového oddelenia Slovenského tenisového zväzu (STZ) oznámil kapitán Matej Lipták.
Namiesto Rybárikovej bude v kádri pod vedením kapitána Mateja Liptáka 17-ročná Kristína Schmiedlová, momentálne 578. hráčka rebríčka WTA vo dvojhre. Mladšia z košického sesterského dua debutovala v rámci týchto MS družstiev pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) vo februári v holandskom Apeldoorne, kde hostky prehrali 1:4. Zahrala si štvorhru po boku Kristíny Kučovej.

V nominácii SR sú aj Karolína Schmiedlová, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová. Kristína Schmiedlová, naposledy strieborná na juniorských Masters v Číne, je od začiatku spoločnej prípravy s domácim tímom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel