Romana Zelenayová halovou majsterkou slovenska v tenise

  • Šport / Tenis
  • 4. februára 2016, 13:48
  • Autor:Empire TT

Odchovankyňa piešťanského tenisu a v súčasnosti hráčka klubu Empire Trnava, Romana Zelenayová, potvrdila post nasadenej jednotky na halových majstrovstvách Slovenska do 12 rokov a získala titul bez straty setu. Víťazstvo jej zaistilo účasť na halových majstrovstvách Európy družstiev do 12 rokov, ktoré sa uskutočnili na konci januára v rakúskom Neudorfe.

Majstrovstvá sa uskutočnili 16.-19. januára na kurtoch HSC Piešťany, kde sa hralo v dvojkurtovej hale s tvrdým povrchom. Prvé dve kolá zvládla R. Zelenayová bezchybne, keď súperkám povolila uhrať iba jednu hru. V prvom kole vyradila Baniarovú, v druhom oddielovú spoluhráčku Terezku Gavalcovú. Vo štvrťfinále sa stretla s Konvičnou a prvý set bol veľmi vyrovnaný s množstvom dlhých výmen. Romana dokázala otočiť z 0:2 a 2:4 na 7:5, tým súperku definitívne zlomila a druhý set vyhrala 6:1. V semifinále nedala šancu Stanovej a vo finále sa stretla so Šaškovou z Tvrdošína. Šašková predvádzala počas celého turnaja výbornú hru a očakával sa vyrovnaný súboj. Romana však predviedla najlepší výkon počas majstrovstiev a po výsledku 6:2, 6:0 sa tešila z prvého majstrovského titulu. K nemu pridala účasť v semifinále štvorhry po boku Plajovej.

Ďalšia Piešťanka Karolína Mráziková neprešla cez prvé kolo dvojhry, keď nestačila na Tóthovú zo Slovana Bratislava, vo štvorhre si však spoločne so Salmou Drugdovou zo Zvolena vybojovali bronzové medaily.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel