Na dvoroch TK Kúpele hral aj syn legendy Björna Borga

  • Šport / Tenis
  • 2. mája 2018, 07:48
  • Autor:Štefan Gregorička

Počas posledného aprílového týždňa sa hral na dvorcoch TK Kúpele Piešťany jubilejný 40. ročník medzinárodného tenisového turnaja hráčov do 18 rokov Slovakia Cup.

Na podujatí druhej najvyššej kategórie ITF sa predstavilo vrátane kvalifikácie 168 hráčov a hráčok z 20 štátov celého sveta.
V hlavnej súťaži dvojhry si zahralo po 48 chlapcov a dievčat a v pavúku figurovalo aj deväť Slovákov a 11 Sloveniek. „Predchodcom dnešného Slovakia Cup-u bol v roku 1978 medzinárodný turnaj o Laneov pohár. Už v nasledujúcom roku sa turnaj premenoval na Slovakia Cup. Po pár ročníkoch sa síce podujatie presunulo do Bratislavy, no tam dlho nevydržalo a vrátilo sa späť do Piešťan, kde sa hrá dodnes. Na Slovakia Cup-e pravidelne hrávali popri popredných zahraničných tenistoch aj všetci  najlepší slovenskí a českí dorastenci i dorastenky. Na našom turnaji si výborne počínali aj piešťanskí hráči Lukáš Lacko, Jana Juricová a Magdaléna Rybáriková,“ zalovil v pamäti bývalý dlhoročný riaditeľ tohto turnaja Rudolf Vrábel.
Za štyri desaťročia sa na prestížnom Slovakia Cup-e predstavili aj viacerí súčasní poprední svetoví tenisti. Z mužov napríklad Tomáš Berdych, Dominic Thiem či Martin Kližan, zo žien Karolína Plíšková, Petra Kvítová či Lucie Šafářová. V tomto roku zavítalo do Piešťan zo Švédska aj ďalšie známe tenisové meno – Borg. Nie však legendárny Björn, ale jeho syn Leo. Ten sa v Piešťanoch dlho nezdržal, pretože vypadol už v prvom kole.
Slováci síce mali na Slovakia Cup-e početné zastúpenie, no v dvojhre to do záverečných bojov nedotiahli. Chlapci skončili už v prvom alebo druhom kole, z dievčat boli Lenka Stará a Romana Čišovská vo štvrťfinále. Stará bola pritom najvyššie nasadená. Ešte horší osud postihol chlapčenskú jednotku, Čecha Dalibora Svačinu. Svetová deviatka sa porúčala už v druhom kole. Česť Slovenska zachraňovali dievčatá vo štvorhre, ktorú Romana Čišovská s Katarínou Kužmovou vyhrali.
Domáci TK Kúpele Piešťany mal v hre troch zástupcov. V dvojhre vypadol Adrián Kopál už v prvom kole kvalifikácie a sestry Ema a Terézia Baraniakové v druhom. Vo štvorhre si toto trio zahralo jedno kolo hlavnej súťaže.
 Finálové výsledky štvorhra – dievčatá: Čišovská, Kužmová (Slovensko) – Lavičková (Česko), Morvayová (Slovensko) 6:3, 6:4, chlapci: Holiš, Lehečka (Česko) – Von Der Schulenburg (Švajčiarsko), Zima (Nemecko) 6:3, 7:5, dvojhra – dievčatá: Nagyová (Maďarsko) – Orpanaová (Fínsko) 6:2, 1:6, 6:4, chlapci: Michalski (Poľsko) – Schlageter (Nemecko) 6:4, 6:1

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava