M. Rybáriková: Plánovala som aj skončiť s tenisom

  • Šport / Tenis
  • 29. novembra 2017, 16:13
  • Autor:sita

Piešťanská rodáčka Magdaléna Rybáriková sa v utorok stala najlepšou slovenskou tenistkou roka 2017 a prevzala si aj ocenenie za prvenstvo v ankete obľúbenosti podľa hlasujúcich na internetovej stránke Slovenského tenisového zväzu.

V oboch kategóriách zvíťazila vôbec prvýkrát. „Je to naozaj krásne ocenenie a veľmi si ho vážim. Za rok sa mi podaril veľký úspech, keďže som sa dostala z 450. miesta v rebríčku do Top 20. V to som vôbec nedúfala. Samozrejme, ďakujem i fanúšikom a ľuďom, ktorí za mňa hlasovali,“ uviedla 29 ročná hráčka.
V ťažkých chvíľach, keď sa prepadla v svetovom rebríčku, jej pomohol najmä tím. Priznala, že ostatní jej verili viac ako ona sama. „Verila som, že sa môžem vrátiť. Najmä tomu však veril môj tím. Podporoval ma a nedal mi ani raz najavo, že to možno nepôjde. Skôr ja som bola trošku negatívnejšia. Mala som rôzne myšlienky, uvažovala som, že keď sa mi to nepodarí, skončím s tenisom. Mala som šťastie, že zranenia sa mi vôbec neopakovali, operované miesta boli v poriadku a mohla som sa koncentrovať iba na tenis,“ zhodnotila Rybáriková.
Víťazstvo najmä v hlasovaní fanúšikov na internete bolo prekvapením, Dominiku Cibulkovú na sociálnych sieťach sleduje oveľa viac priaznivcov. Tá napokon skončila až tretia, predstihol ju i Norbert Gombos. „Nečakala som to. Obe ocenenia sú veľmi podobné a staviam ich rovnako vysoko,“ povedala Rybáriková.
Zverenkyňa Petra Hubera sa blysla prienikom do semifinále júlového grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne, zahrala si finále kategórie WTA International v Linzi a kvalifikovala sa na koncoročný výberový šampionát WTA Elite Trophy do Ču chaja. „Môj vrchol bol určite Wimbledon. Uhrala som tam semifinále, čo je pre mňa ako sen. Vždy som chcela dosiahnuť na Wimbledone nejaký dobrý výsledok. Až dosiaľ sa mi tam príliš nedarilo, takže pre mňa je to veľký úspech,“ skonštatovala Rybáriková.
Rodáčka z Piešťan si nechce stanoviť do novej sezóny konkrétny cieľ, rada by však zotrvala medzi dvadsiatimi najlepšími v singlovom rebríčku WTA. „Nerada si dávam renkingové ambície. Chcem byť najmä zdravá a starať sa o svoje telo, potom sa uvidí. Tento rok sa mi to podarilo   hrala som bez väčšieho zranenia a stále som mohla trénovať a napredovať. Podaril sa mi takýto krásny úspech a budem sa usilovať pokračovať v tom. Je veľmi ťažké udržať sa v Top 20, ale budem sa snažiť.“
Rybáriková sa iba nedávno rozlúčila so starou sezónou a už sa pomaly začína pripravovať na novú, prioritne si však chce doliečiť zranenie z ostatného ročníka: „Začala som v posilňovni, ale iba tak jemne, pretože už od trávovej časti sezóny mám problémy s nohou. Stále to nie je úplne v poriadku. Hodlám si to dôkladne doliečiť, lebo nechcem ísť do ďalšej sezóny so zranením. Kým budem cítiť bolesť, tenis odložím.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek