Lacko v Davis Cupe: Mečíř verí v zlepšenie jeho formy

  • Šport / Tenis
  • 3. marca 2015, 12:55
  • Autor:sita

Piešťanský tenista Lukáš Lacko opäť figuruje v nominácii kapitána slovenského tímu Miloslava Mečířa na domáci súboj prvého kola prvej skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov proti Slovinsku. Stretnutie sa uskutoční 6.-8. marca na tvrdom povrchu v Aegon aréne Národného tenisového centra v Bratislave.

„Zoznam je ešte len predbežný, dvoch hráčov môžem pred žrebom vymeniť. So všetkými nominovanými s výnimkou Martina Kližana som bol v kontakte. Aj Martin mi však pred odchodom na turnaje do Južnej Ameriky prisľúbil štart, no potom zase odmietol reprezentovať,“ uviedol ešte v priebehu uplynulého týždňa M. Mečíř, no v sobotu už musel riešiť nepríjemnú starosť, keďže Kližan sa rozhodol nereprezentovať. Ten však napokon v nedeľu večer zmenil názor a rozhodol sa, že proti Slovinsku nastúpi.
V oficiálnej predbežnej nominácii sú aj Lacko, Norbert Gombos a Igor Zelenay. Mečířovi robí starosti predovšetkým aktuálna Lackova výkonnosť. „Neteší ma aktuálna forma Lacka, ktorý na americkom kontinente trikrát prehral hneď v úvode, čo mu na sebavedomí neprospeje. Verím, že tieto neúspechy zo seba rýchlo strasie. Lukáš je už doma a máme ešte dosť času na doladenie formy,“ povedal kapitán slovenského tímu, ktorý nemôže počítať s duom skúsených deblových harcovníkov. „Miško Mertiňák má dlhodobo problémy s lakťom. Okrem zranenia ho postihla aj choroba. Pre boreliózu podstupuje antibiotickú liečbu. Dúfam, že sa z toho čoskoro dostane. Filip Polášek požiadal o chránený renking vzhľadom na problémy s chrbtom. Ešte sa necíti dostatočne fit, aby hral zápasy. Neviem, či vôbec ešte bude môcť pokračovať v hráčskej kariére na vrcholnej úrovni. Ak by sme potrebovali sparing, povedal, že príde a bude k dispozícii,“ skonštatoval Mečíř.
Postupujúci z duelu Slovensko – Slovinsko bude 17.-19. júla v rozhodujúcom druhom kole hrať s úspešným zo stretnutia Rumunsko – Izrael. Slovenský tím by v oboch prípadoch cestoval za súperom na základe pravidla o reciprocite.
„Radi by sme sa vrátili medzi šestnásť najlepších tímov sveta. K tomu potrebujeme zvládnuť tri náročné duely. Slovinci sú približne na rovnakej rebríčkovej úrovni. Ak prídu v najsilnejšej zostave, očakávam ťažký zápas,“ povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav