Lacko skončil na Australian Open v treťom kole proti Nišikorimu

  • Šport / Tenis
  • 23. januára 2017, 19:19
  • Autor:SITA

Tretie kolo dvojhry bolo konečnou pre slovenského tenistu Lukáša Lacka na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. Kvalifikant Lacko v súlade s predpokladmi nestačil na turnajovú päťku Japonca Keia Nišikoriho a podľahol mu za 131 minút 4:6, 4:6, 4:6. Lacko sa rozlúčil po dobrom výkone, ale kvalita na strane hráča prvej svetovej päťky bola zrejmá.

„Nišikori prekvapil rýchlou a útočnou hrou. Nerozohrával výmeny ako predtým. Okamžite útočil a v tom bol rozdiel oproti našim predchádzajúcim vzájomným zápasom, ale aj jeho prvým dvom kolám v Melbourne. Šiel za víťaznými údermi a aj mu to tam padalo,“ komentoval priebeh zápasu Lacko.

Ten postupom do tretieho kola vyrovnal v Melbourne svoje miestne aj grandslamové maximum. Odnáša si prémiu 130-tisíc austrálskych dolárov brutto a spolu s kvalifikáciou 115 bodov do rebríčka. V jeho „online“ verzii sa aktuálne ocitol na 108. mieste, pred turnajom mu patrila 121. priečka.

„Najmä v treťom sete som musel čeliť niekoľkým náročným momentom, bol to dobrý zápas a som spokojný so svojím výkonom,“ uviedol Nišikori v prvom interview na kurte. To ešte nevedel, že v osemfinále ho čaká súboj so Švajčiarom Rogerom Federerom.

Lacko na Australian Open ako úspešný kvalifikant zvládol päť zápasov, v treťom kole hlavnej súťaže bol po druhý raz a po piatich rokoch. Dvadsaťdeväťročný člen TK Kúpele Piešťany, ktorý má zázemie v akadémii Love 4 Tennis Erika Csarnakovicsa v Bratislave, čelil 27-ročnému japonskému finalistovi US Open 2014 v New Yorku Nišikorimu po tretí raz v kariére. Aktuálne je jeho bilancia už 0:3 na zápasy po prehrách v Miami 2012, Washingtone 2014 a Melbourne 2017.

„Mal som istú šancu v druhom sete trochu zápas zdramatizovať, ale Nišikori si to ustrážil. Škoda, že som mu nezobral aspoň set. V každom som zaostal o brejk so svetovou päťkou. Cítil som v nohách aj tých 16 setov z minulých zápasov, takže celkovo sa nemám za čo hanbiť. Trošku si polepším v rebríčku, to je dobrý odraz do ďalšej práce,“ zhodnotil Lacko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav