Extraligoví tenisti TK Kúpele so „zemiakovou“ medailou

  • Šport / Tenis
  • 24. mája 2017, 09:12
  • Autor:Štefan Gregorička

Tenisti TK Kúpele Piešťany sa od svojho návratu do extraligy v roku 2009 prebojovali medzi štvoricu najlepších trikrát. Stalo sa tak v posledných rokoch. V roku 2014 obsadili štvrtú priečku, o vlani boli tretí a v tomto roku im opäť patrila nepopulárna „zemiaková“ medaila.

Nehrajúci kapitán Piešťancov Ladislav Lacko nemal k dispozícii dostatočne konkurencie schopné mužstvo, takže aj postup do semifinále sa ráta. „Dnes je to všetko o peniazoch. Sú kluby, ktoré získajú na tri extraligové zápasy kvalitných hráčov, s ktorými potom hrajú o medaily. Teraz dávajú špičkoví hráči pred extraligou prednosť turnajom v zahraničí, čo sa odzrkadľuje aj na úrovni extraligy,“ povedal na okraj zloženia svojho mužstva.

Extraliga sa hrá vyraďovacím systémom, takže prehra v prvom kole automaticky znamená prinajlepšom piatu priečku (na to však treba vyhrať ďalšie dva zápasy), v tom horšom boj o záchranu. „My sme mali v tomto roku dobrý žreb, susedov z Nového Mesta nad Váhom sme v úvodnom kole hladko zdolali a boli sme v semifinále. Tým sme sa vyhli aj náročným bojom o záchranu. V boji o finále sme narazili na obhajcu titulu z Trnavy, na ktorého by sme nemali ani s Petrom Hájkom a mojím synom Lukášom v zostave, preto si zahrali náhradníci. V súboji o bronz boli hostia z Matúškova lepší, čo dokázali tým, že o zisku medailí rozhodli už v dvojhrách. Ak chceme v budúcnosti bojovať o cenné kovy aj my, musíme postaviť silnejšie mužstvo. Tu som mal syna Lukáša k dispozícii iba v prvý súťažný deň, aj to len vo štvorhre. Zápas by sme vyhrali aj bez neho,“ dodal L. Lacko.

V prvom kole vyhrali Piešťanci nad Novou Generáciou Nové Mesto nad Váhom 6:1. V dvojhrách bodovali Matej Vido, Marek Hrehorčík, Matúš Belanec a Petr Hájek, vo štvorhrách Lukáš Lacko s Hájkom a Martin Javorka s Belancom. V semifinále podľahli hráči TK Kúpele mužstvu Empire Trnava 0:7, keď piešťanská pätica Otčenáš, Javorka, Patrik Drozd, Filip Urbánek a Adrián Kopál uhrala dohromady iba päť gemov.

V súboji o bronz nastúpili Piešťanci aj s posilami, Hájkom a Ševčíkom, no Draci z Matúškova boli nad ich sily a zápas vyhrali 4:3. O ich výhre bolo rozhodnuté už po dvojhrách, keď z hráčov TK Kúpele zabodoval iba Hájek. Obe štvorhry vyhrali Piešťanci za rozhodnutého stavu bez boja.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava