D. Cibulková slovenskou Tenistkou roka 2016

  • Šport / Tenis
  • 23. novembra 2016, 09:54
  • Autor:th/sita

Odchovankyňa piešťanského tenisu a aktuálne jedna z najväčších hviezd medzi ženami Dominika Cibulková sa stala víťazkou tradičnej slovenskej ankety Tenista roka 2016. Pre nedávnu víťazku Turnaja majsteriek je to siedme prvenstvo (aj 2008, 2009, 2011, 2012, 2013 a 2014), čím sa dotiahla na čelo historického poradia ku Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatému a Daniele Hantuchovej.

„Mám za sebou najkrajší rok kariéry, ktorý by nebol možný bez môjho tímu a všetkých ľudí, ktorí sa okolo mňa pohybujú. Ďakujem svojim rodičom za všetko, čo pre mňa urobili, a z toho tenisového patrí vďaka najmä trénerovi Matejovi Liptákovi. Tenis nie je vždy iba o radosti, ale aj o obrovskej drine a tento rok bol neskutočne náročný. Ďakujem ešte raz všetkým za toto ocenenie,“ povedala D. Cibulková vo svojej slávnostnej reči, na konci ktorej sa na pódiu rozplakala.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov 23. ročníka tejto bilančnej aktivity Slovenského tenisového zväzu sa konalo v stredu 16. novembra na galavečere v priestoroch Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. Zverenkyňa M. Liptáka triumfovala na podujatiach WTA v Katoviciach, Eastbourne a Linzi (okrem toho si zahrala vo finále v Acapulcu, Madride a Wu-chane) a najmä na koncosezónnom výberovom šampionáte v Singapure pre osem najlepších hráčok v bodovaní Road. Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka sa vyšvihla do Top 5 počítačového poradia. Stala sa laureátkou ocenenia Návrat roka pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien, ale aj Hráčkou októbra na hlavnej profesionálnej úrovni.

D. Cibulková získala od prispievateľov 186 bodov a triumfovala aj vo fanúšikovskej ankete o najpopulárnejšieho hráča, a to tiež siedmykrát. „Táto kategória je pre mňa špeciálna, lebo je o fanúšikoch a o tom, že ma majú radi. Bez priaznivcov by tenis nebol tenisom, preto si vážim, že im môžem prinášať radosť svojou hrou,“ uviedla víťazka ankety.

D. Cibulková mala v uplynulom týždni ďalšiu príjemnú povinnosť, keď vo štvrtok vhodila slávnostné buly zápasu KHL medzi Slovanom Bratislava a Dinamom Riga.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava