D. Cibulková: Môžem dosiahnuť ešte viac

  • Šport / Tenis
  • 9. novembra 2016, 09:57
  • Autor:th/SITA

Víťazka WTA Finals v Singapure 2016 a piata najlepšia tenistka sveta Dominika Cibulková v pondelok 31. októbra hneď po príchode z letiska absolvovala v bratislavskom hoteli stretnutie s novinármi aj autogramiádu, kde sa s verejnosťou podelila o svoje bezprostredné pocity. Neskôr úspešnú tenistku prijal aj slovenský prezident Andrej Kiska.

„Po tom úspechu som hneď vedela, že musíme ísť čo najskôr domov,“ povedala na tlačovej konferencii 27-ročná Bratislavčanka a odchovankyňa piešťanského tenisu. Cibulková si zo Singapuru priniesla aj cennú trofej. „Nemohla som sem prísť s prázdnymi rukami, pohár sme chceli ukázať fanúšikom aj mojim najbližším. Organizátori nám ponúkli repliku, výroba by trvala dva týždne. To sme, samozrejme, odmietli a vzali sme si so sebou na Slovensko originál,“ uviedla.

Obdobie od víťazstva vo finále dvojhry s Angelique Kerberovou bolo pre Cibulkovú hektické, stihla iba drobnú oslavu a prípitok s realizačným tímom v hoteli. „Keď som sa fotila s trofejou, bol to super zážitok. Vždy som si tajne predstavovala, čo by som si asi na také fotenie mohla obliecť.“ Skutočný rozmer svojho úspechu si zatiaľ stále neuvedomuje, potrvá to podľa nej ešte niekoľko dní. „V prvej chvíli to bolo ako keby som všetky pozitívne emócie nechala na kurte, iba som odpovedala na otázky novinárov a prijímala som gratulácie.“

Program na najbližšie obdobie tenistka nemá premyslený, najskôr si chce oddýchnuť. „Ešte som sa nestihla odmeniť žiadnym nákupom ani ničím podobným, toto mi ešte ani nenapadlo, keďže mám veľa iných povinností. Rada by som šla do kúpeľov a svojmu telu tým niečo vrátila naspäť. Neskôr sa začne tréning v Tatrách a potom sa pôjdeme ako vždy pripravovať do Ameriky,“ prezradila.

Dominiku Cibulkovú po návrate na Slovensko prijal aj prezident SR Andrej Kiska.

Cibulková sa triumfom na Turnaji majsteriek v Singapure posunula na piate miesto renkingu, osobné maximum si zlepšila o tri priečky. Vynikajúca forma je podľa jej trénera Mateja Liptáka plodom úprimnej snahy a fungujúcej chémie v tíme. „Urobili sme malé zmeny, ktoré priniesli veľké výsledky. Toto môžeme prekonať asi už iba víťazstvom na grandslame. Je to v našich silách,“ myslí si Lipták. Spolu s jeho zverenkyňou sa zhodli na tom, že s dostatočným úsilím môžu dosiahnuť ešte väčšie úspechy. „Takéto víťazstvá určite dodávajú sebavedomie. Aj moje myslenie sa zmenilo tak, že pre seba v rebríčku nevidím nijaký limit,“ povedala Cibulková.

Motivácia do ďalšej sezóny tenistke nechýba, uvedomuje si však, že so stúpajúcou športovou prestížou sa na zápasy s ňou budú jej súperky pripravovať ešte intenzívnejšie: „O to väčšia výzva to bude. Veľmi chcem pokračovať v nastolenom režime, naučila som sa pracovať s tlakom. Keď sa ho človek naučí držať na tej správnej hranici, pomáha mu hrať lepšie.“

T. Macko o úspechu Cibulkovej: Je to vyústenie jej tenisového príbehu



Mládežnícke roky spojila úspešná tenistka Dominika Cibulková aj s Piešťanmi, kde tenisovo vyrastala a trávila tu svoje detstvo. Preto sú na ňu právom pyšní aj ľudia z kúpeľného mesta, ktorý s ňou na diaľku prežívali jej úspechy. Jedným z nich je Tibor Macko, člen výboru TK Kúpele Piešťany a prezident Slovenského tenisového zväzu.

T. Macko je jedným z najpovolanejších ľudí v slovenskom tenise, preto si zápasy D. Cibulkovej na turnaji majsteriek nenechal ujsť. „Finále bolo úžasné. Dominika nastúpila s veľkým sebavedomím a darilo sa jej. Takto dobre som ju ešte asi nikdy nevidel hrať. Bolo to v podstate zákonitým vyústením celého roka aj jej tenisového príbehu. Dominika úžasne pracovala a veľa tomu obetovala. Srdečne jej gratulujem, takisto všetkým, ktorí stoja za týmto úspechom – rodičom, manželovi, celému tímu. Odviedli skvelú robotu a spoločne dosiahli čosi úžasné,“ povedal na margo úspechu slovenskej jednotky.

Aktuálne jedna z najväčších ženských tenisových svetových hviezd však podľa T. Macka má potenciál zlepšovať sa a víťazstvo na turnaji majsteriek rozhodne nemusí byť posledným úspechom. „Dominike prajem, aby si to teraz užila a v budúcej sezóne takto pokračovala. Myslím si, že ani to piate miesto v renkingu nie je konečná,“ zakončil dlhoročný funkcionár.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 8. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek