Cibulková ovládla turnaj v Linzi a zahrá si medzi svetovou elitou

  • Šport / Tenis
  • 17. októbra 2016, 19:37
  • Autor:SITA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila za 104 minút 6:3, 7:5 nad Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA v rakúskom Linzi. Podujatím prešla bez straty čo i len setu.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka D. Cibulková, ktorá tenisovo vyrastala v Piešťanoch, desiata v dlhodobom singlovom renkingu, si týmto úspechom v premiérovom vzájomnom dueli so 62. ženou svetového rebríčka definitívne zabezpečila miestenku na výberový šampionát WTA Finals pre osem najlepších singlistiek sezóny, ktorý sa uskutoční 23.-30. októbra v Singapure.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková je prvou Slovenkou medzi elitou po deviatich rokoch. Na MS WTA Tour 2007 v Madride si zahrala Daniela Hantuchová, nepostúpila zo základnej skupiny. „Mám veľkú radosť z toho, že z domova mohla pricestovať moja rodina aj kamaráti, aby ma podporili,“ povedala na slávnostnom ceremoniáli D. Cibulková, ktorá vníma Linz vzhľadom na geografickú blízkosť ako domáce podujatie a poďakovala riaditeľke turnaja Sandre Reichelovej za voľnú kartu.

„Bol to rozdielny zápas oproti predchádzajúcim, finále je totiž vždy trochu odlišné. Nezovšednie, hoci pre mňa bolo už šieste v tejto sezóne. Vedela som, čo mám robiť, ale musím povedať, že súperka zahrala extrémne kvalitne. Koncovku som zvládla dobre, hoci to mohlo byť aj jednoduchšie, ak by som využila brejkbaly na 4:1 v druhej časti. Sama som si však zachovala chladnú hlavu, keď som čelila setbalom. Išla som za víťazstvom a dosiahla som ho,“ povedala D. Cibulková na tlačovej besede.

„Postup na šampionát pre mňa znamená veľa. Nikdy nebol nejakým mojím primárnym zámerom, ale tento rok sa mi darilo a čoraz viac to vstupovalo do hry. Rozhodnutie hrať napokon v Linzi nebolo jednoduché. Prichádzala som sem s vedomím, že potrebujem dosiahnuť aspoň finále, aby sa to rátalo. Ustála som veľký tlak a teší ma, že som splnila cieľ,“ skonštatovala D. Cibulková.

„Uvidíme, čo Singapur prinesie. Budú tam tie najlepšie, mne však tento turnaj dodal rozlet a veľké sebavedomie, chcem si to zachovať. Teraz som ešte plná emócií z finále v Linzi. Doprajem si trochu relaxu, do Ázie odletím v utorok alebo v stredu,“
predznamenala Slovenka.

D. Cibulková získala svoj siedmy singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni, tretí tohtoročný po Katoviciach a Eastbourne. Následne zrušila svoj štart v Moskve, kde ako dvojka podujatia mala voľný žreb.

Cibulkovej cesta do Singapuru 2016 – Grandslamové turnaje: Australian Open (Melbourne) 10 bodov, Roland Garros (Paríž) 130, Wimbledon (Londýn) 430, US Open (New York) 130  Premier Mandatory: Indian Wells 35, Miami 35, Madrid 650, Peking 10  Premier 5: Wu-chan 585, Cincinnati 105  Ďalšie zarátané turnaje: Eastbourne 470, Katovice 280, Linz 280, Stanford 185, Acapulco 180, Hobart 110

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj