Celosvetový turnaj pre deti prvýkrát u nás

  • Šport / Tenis
  • 6. júla 2017, 21:38
  • Autor:Miro Béreš

Finálové turnaje populárneho tenisového Champions Bowl zavítajú prvýkrát na Slovensko. Odohrajú sa na dvorcoch Tenisového klubu Kúpele Piešťany v rámci Wilson Cupu. Právo štartovať na celosvetovom finále, ktoré sa tento rok uskutoční v chorvátskom meste Umag, získajú okrem celkových víťazov aj finalista a semifinalisti.

Turnaj pre 12-ročných sa konal od 27. júna do 1. júla, turnaj do desať rokov sa uskutoční od 29. do 30. júla a kategória do 14 rokov bude o miestenky bojovať od 7. do 10. augusta. Celosvetové finále sa uskutoční v dňoch 17.-24. septembra. Hlavnými organizátormi sú Andrej Drinka, žijúci v nemeckom Stuttgarte, a Boris Monsberger z Bratislavy: „Turnaj sa rýchlo šíri po Európe, ale i v Afrike, Ázii či Severnej a Južnej Amerike. Som rád, že sa konečne odohrá aj na Slovensku.“

Kvalifikačné turnaje sa hrajú približne v tridsiatich krajinách. Víťazi celosvetového turnaja získajú okrem iného množstvo vecných cien od hlavného partnera turnaja, ktorým je firma Wilson. „Vybraní víťazi získajú ročný kontrakt od hlavného partnera, o ďalšie ceny sa postarajú tenisové akadémie European Tennis Base v Salzburgu a akadémia Magnusa Normana, trénera Stana Wawrinku GOOD to GREAT Tennis Academy,“ pripomína B. Monsberger.

Slováci kvalifikovaní do celosvetového finále zabojujú o zisk putovného pohára pre najlepšiu krajinu. Ten sa aktuálne nachádza v Španielsku.

Viac informácií nájdete na stránke www.champ-bowl.com.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel