Bývalý tenista Polášek trénuje mládež v Piešťanoch

  • Šport / Tenis
  • 14. októbra 2015, 12:06
  • Autor:th/stz

Najlepší tenista roka 2008 na Slovensku Filip Polášek sa stal šéftrénerom tenisového klubu TK HSC Piešťany, ktorý manažujú Peter Habán a Branislav Stankovič. Bývalý daviscupový reprezentant nastúpil do funkcie 1. septembra.

„Mojou ambíciou vždy bolo pracovať s mladými hráčmi. V Piešťanoch mi ponúkli takúto možnosť. V klube, ktorý má veľmi dobré zázemie s vonkajšími antukovými dvorcami, pevnou halou, multifunkčným ihriskom a stravovacím zariadením, očakávajú odo mňa vytvorenie kvalitného systému fungovania,“ povedal 30-ročný držiteľ 11 deblových titulov z úrovne ATP World Tour Polášek.
„Mojou úlohou je dobre rozbehnúť tenisovú školu. Rád by som robil prácu poctivo a dlhodobo. Budem sa stretávať s rodičmi detí, tvoriť koncepciu práce spoločne s ďalšími trénermi a aktívne sa zapájať do trénovania. Budem mať moje skupiny detí, s ktorými chcem pracovať,“ predznamenal niekdajší daviscupový reprezentant a člen Top 20 svetového rebríčka vo štvorhre.
Polášek ukončil svoju kariéru predvlani pre chronické problémy s chrbtom, ktoré však bez plnej záťaže ustúpili: „Keď nehrám veľa, je to v pohode.“ Zvolenský rodák si nedávno vyskúšal úlohu odborného spolukomentátora pre RTVS: „Mal som celkom priaznivé ohlasy. Nebránim sa takejto aktivite aj v budúcnosti.“ Ku každodennému cestovaniu na trase Nová Dedinka – Piešťany Polášek uviedol: „Z hľadiska času je to rovnaké, ako keby som sa z domu presúval na niektorý koniec Bratislavy.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 13. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel