Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Šport / Tenis
  • 17. decembra 2014, 10:30
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. AKO BUDETE TRÁVIŤ VIANOČNÉ SVIATKY?
2. AKÉ ŠPECIÁLNE ZVYKY A TRADÍCIE DODRŽUJETE?
3. ČO SA U VÁS PODÁVA NA ŠTEDROVEČERNOM STOLE?
4. KEDY NAKUPUJETE DARČEKY A ČO VÁS POD STROMČEKOM POTEŠÍ?

Filip Horanský

tenista

1. Vianoce každoročne trávim doma s rodinou. Myslím si, že to je ideálny čas, keď by sa mala stretnúť celá rodina a tráviť sviatky spolu, keďže celý rok má každý z nás veľa povinností a toho času toľko nie je. Sám ešte neviem, kde budem sláviť Nový rok, možno na chate s priateľmi alebo doma v kruhu rodiny.

2. Čo sa týka špeciálnych zvykov, doma dodržujeme pôst. Zo starších tradícií toho veľa nie je, priznám sa, že veľa z nich ani nepoznám. Samozrejmosťou sú tradičné vianočné jedlá, výzdoba a pohodová atmosféra.

3. Na Štedrý deň mávame, samozrejme, kapustnicu, ktorú má pod palcom otec, a rybu so zemiakovým šalátom, ktorý zase robí mama. Mimochodom, sú to moje najobľúbenejšie jedlá, a o to viac si ich vychutnávam.

4. S darčekmi to mám naozaj ťažké, keďže v decembri je pre tenistov hlavná časť prípravy na novú sezónu a nie je veľa času ani energie. Snažím sa však nenechávať si to na poslednú chvíľu. Keď som bol menší, potešili ma, samozrejme, materiálne veci – hračky či hracie konzoly. Čím som však starší, tak pre mňa materiálne veci nehrajú počas Vianoc významnú úlohu. Ide skôr o to, aby sme sa všetci v zdraví a šťastí zišli s našimi najbližšími a užili si spoločné chvíle pohody.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav