Veteránski plavci v úvode sezóny

  • Plávanie / Šport
  • 30. marca 2018, 13:49
  • Autor:aki

Plaveckí veteráni sa už nemôžu dočkať pretekania, stretávajú sa v bazénoch a začínajú si merať svoje sily a porovnávať úroveň prípravy na novú sezónu. Jej vrcholom budú Majstrovstvá Európy v plávaní Masters v slovinskom Kranji začiatkom septembra.

Tradičná 30. Veľká cena Brna sa konala 10. marca ako päťboj – náročné preteky, keď počas jedného dňa plavec štartuje v 50-metrových šprintoch vo všetkých plaveckých spôsoboch (motýlik, znak, prsia, voľný spôsob), na záver pláva 100 m polohové preteky a výsledok vzíde zo súčtu bodového hodnotenia všetkých štartov.
Piešťanci Zuzana Matúšová a Karol Kantek pretekali s plavcami českých, slovenských a moldavských veteránskych klubov a zanechali veľmi dobrý dojem. Doslova rekordným bol tento deň najmä pre Kanteka, ktorý posunul slovenské rekordy masters vo svojej vekovej kategórii pri každom štarte a obsadil v celkovom hodnotení piate miesto. Matúšová sa umiestnila na deviatej priečke.
Šiesty ročník International Masters Meeting Wien 2018 v plaveckej hale vo viedenskom Floridsdorfe (16.-18. marca) privítal veteránov z 12 krajín. Piešťanci Juraj Horil, Karol Kantek, Anna Kičinová a Pavol Škodný sa pretekov zúčastnili v sobotu. Podujatie vyhodnocované spôsobom Open bez vekových kategórií prinieslo bohatú účasť plavcov z Rakúska, Talianska, Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny, Poľska, Bulharska, Rumunska a Slovinska. Raritou bol pretekár z Indie a dvaja účastníci z Kolumbie. Úroveň bola mimoriadne vysoká, takmer v každej disciplíne bol zaznamenaný výkon na úrovni tisíc FINA bodov.
Slovenských veteránov plávalo 19 z ôsmich klubov. Piešťanskí „masteráci“ si z pretekov priniesli jeden z dvoch medailových úspechov slovenských plavcov – bronzovú medailu získala Kičinová na 200 m polohové preteky. Kantek sa blysol ďalším skvelým slovenským rekordom na 100 m voľný spôsob, keď latku posunul o viac ako 10 sekúnd a na tomto podujatí založil „Klub štvrtých miest“.
Postupne sa do neho pridávali ďalší Piešťanci. Kičinovú klasifikovali na štvrtom mieste na 100 m prsia a 100 m motýlik, piata bola na 200 m prsia. Škodný svoje disciplíny zaplával v osobných rekordoch, nepopulárne štvrté miesto obsadil na 200 m polohové preteky, na 400 m polohové preteky bol piaty, 50 a 200 znak dokončil šiesty. Horil v ťažkej konkurencii na 100 m prsia zaplával veľmi dobrý čas, ktorý stačil na 12. miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava