Piešťanskí plavci uspeli v Bratislave i Brne

  • Plávanie / Šport
  • 24. mája 2017, 08:51
  • Autor:R. Suchánek

Na bratislavských Pasienkoch sa v dňoch 6.-7. mája uskutočnili najväčšie plavecké preteky na Slovensku. Pri účasti približne 700 pretekárov z trinástich krajín a domácej špičky sa vynikajúco držali aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany. Na štartovacie bloky sa postavili plavci zo 64 klubov z Českej republiky, Belgicka, Veľkej Británie, Gruzínska, Chorvátska, Lotyšska, Litvy, Maďarska, Rakúska, Ruska, Srbska, Švajčiarska a domácich.

Najúspešnejší z Piešťancov bol Filip Lányi v kategórii starších žiakov, keď si vyplával druhé miesto na 800 metrov voľný spôsob a dve tretie miesta na 200 m vsp. a 200 m znak. Sára Niepelová v silnej konkurencii kategórie Open vybojovala striebro na 400 m polohové preteky a bronz na 800 m vsp. Maxim Vass v najlepšom osobnom výkone vystúpil na bronzový stupienok na 200 m polohové preteky. Medzinárodná konkurencia bola dobrou skúškou výkonnosti piešťanských plavcov pred vrcholom sezóny a S. Niepelová atakovala a splnila limity Slovenskej plaveckej federácie na majstrovstvá Európy juniorov.

V totožnom termíne sa v moravskej metropole konali plavecké preteky Májové Brno, na ktorých excelovali mladší žiaci ŠPK Kúpele. Rebeka Buková vyhrala disciplíny 50 m znak a 200 m znak a na 100 m znak obsadila strieborný stupienok. Jakub Jánsky si vyplával zlato na 200 m prsia a bronz si odviezol domov za 100 m prsia. Olívia Ana Šprláková-Zmorová bola úspešná na 200 m znak, keď obsadila druhé miesto. Májové Brno piešťanským mladým žiakom svedčalo a všetci si zaplávali množstvo najlepších osobných výkonov.

Hneď na druhý deň po pretekoch plavci ŠPK Kúpele „nastúpili“ na záverečné sústredenie pred vrcholom sezóny do športového komplexu v Šamoríne-Čilistove, aby mohli trénovať v otvorenom 50-metrovom bazéne.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín