Odštartoval piaty Letný plavecký kemp Martiny Moravcovej

  • Plávanie / Šport
  • 5. augusta 2014, 15:52
  • Autor:th/LPKMM

Už po piatykrát dostávajú najväčšie plavecké nádeje Slovenska šancu celý týždeň trénovať pod dohľadom našej najúspešnejšej plavkyne Martiny Moravcovej. Letný kemp sa koná v termíne od 29. júla do 21. augusta 2014 v piešťanskom hoteli Sĺňava. Už tradične ponúka skvelé profesionálne prostredie, ktoré pomôže talentovaným športovcom zdokonaliť si svoju techniku a získať užitočné informácie nielen o plávaní. Doteraz sa kempu zúčastnilo takmer 550 účastníkov, tento rok si ho vyskúša vyše 160 plavcov.

Tohtoročný Letný plavecký kemp Martiny Moravcovej bude mať v týždni od 8. do 15. augusta nútenú sedemdňovú pauzu. „V tomto termíne bude v Piešťanoch medzinárodný hokejový turnaj hráčov do 18 rokov Memoriál Ivana Hlinku Cup, preto musíme uvoľniť ubytovacie kapacity. Spolu s mladými hokejistami by sme sa v hoteli Sorea nepomestili,“ vysvetlila netradičnú týždňovú pauzu M. Moravcová.
Počas troch turnusov dostane šancu zlepšiť si svoju techniku plávania a získať neoceniteľné skúsenosti 165 detí vo veku od 10 do 15 rokov rozdelených do šiestich vekových kategórií. Vďaka Nadácii Poštovej Banky sa bezplatne zúčastní kempu až 42 detí. „Plávanie je merateľný a objektívny šport a pri výbere tých, ktorí sa zúčastnia kempu zadarmo, sa riadime férovými a jasnými pravidlami,“ povedala Hana Gendiarová, správkyňa nadácie. Tento rok získali finančnú podporu v každej vekovej kategórii dve dievčatá a dvaja chlapci s najlepšími výsledkami. Zároveň nadácia podporí z každej kategórie aj dvoch „skokanov roka“. „Aj tento rok sme udelili Divoké karty, ktoré umožnia šiestim deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia zažiť kemp a profesionálne plavecké prostredie,“ dodala H. Gendiarová.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 5. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj